عزم جدی وزیر صمت برای فروش اموال منقول و غیرمنقول مازاد خودروسازان
به گزارش مجله پریها، سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس از عزم جدی وزیر صنعت، معدن و تجارت برای واگذاری اموال منقول و غیرمنقول مازاد و ساختمان های شرکت های خودروسازی دولتی و توافق با معاون اول رییس جمهور برای ترخیص بدون ثبت سفارش مواد اولیه فراوری و صنعت از گمرکات اطلاع داد.
ولی ملکی در گفت وگو با خبرنگاران، گفت: وزیر صنعت، معدن و تجارت، عملکرد حدود 60 روزه خود در زمینه ترخیص مواد اولیه فراوری و صنعت از گمرکات، بهبود محیط کسب و کار، ساماندهی اشتغال، تفویض اختیار ثبت سفارش کالا به استان ها، حل عمده مسائل مربوط به کمبود لاستیک کامیون داران، حفظ وضعیت موجود کارخانجات، حل و فصل اختلاف دیدگاه با وزارت جهادکشاورزی در واردات و صادرات محصولات کشاورزی و برنامه های وزارت صنعت برای فروش اموال، دارایی ها و ساختمان های خودروسازان را تشریح کرد.
نماینده مردم مشکین شهر در مجلس ادامه داد: رحمانی از حل مسائل شرکت هپکو اطلاع داد. وی از حضورش در این شرکت و آنالیز چالش ها و مسائل این مجموعه صنعتی اطلاع داد. به گفته رحمانی، در پی اقدامات اجرا شده در این واحد صنعتی، امید به زندگی کارکنان این شرکت بهبود یافته است. علاوه بر آن، مسائل وزارت راه و شهرسازی و شهرداری ها برای خرید از این شرکت با رایزنی با این دو دستگاه در حال برطرف است.
وی همچنین از توافق وزیر صنعت، معدن و تجارت و معاون اول رییس جمهور اطلاع داد و اضافه کرد: رحمانی از توافق با معاون اول رییس جمهور برای واردات مواد اولیه کارخانجات و واحدهای فراوریی و صنعتی بدون انجام ثبت سفارش کالا تا سقف 300 میلیون دلار که قابل افزایش به 500 میلیون دلار است، اطلاع داد. وزیر صمت ترخیص این میزان مواد اولیه فراوری بدون ثبت سفارش را مورد تایید جهانگیری دانست.
سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس با انتقاد از عملکرد دستگاه های نظارتی در روند ترخیص کالا از گمرکات کشور، گفت: موضوعی که در ترخیص مواد اولیه فراوری از گمرکات کشور مشکل به وجود آورده است، سختگیری های بیش از حد دستگاه های نظارتی است؛ در حالی که بدون صعه صدر این دستگاه ها، واحدهای فراوریی و صنعتی از بن بست خارج نخواهد شد. اصرار دستگاه های نظارتی بر این که چرا و کجا آمد یقینا هیچ کمکی به بهبود فضای کسب و کار و روان شدن فراوری نمی کند.
ملکی با اشاره به اختلافات وزارتخانه صنعت و جهادکشاورزی در واردات و صادرات غیرکارشناسی محصولات باغی و کشاورزی، گفت: یکی از موارد اختلافی بین این دو وزارتخانه، مسأله سیب است. در شرایطی که قیمت این محصول که به دلیل افزایش فراوری در سال زراعی گذشته روی دست کشاورزی مانده بود، به شدت افزایش یافته است اما وزارت جهادکشاورزی مجوز صادرات این میوه را صادر نموده و خواسته یا ناخواسته موجب گران تر شدن این میوه در بازار مصرف شده است. او همچنین از کاهش 500 هزار تنی فراوری سیب در سال زراعی جاری و صادرات 300 هزار تنی این محصول در سال جاری سخن گفت.
نماینده مردم مشکین شهر در مجلس اضافه کرد: در زمینه واردات برنج خارجی نیز با معضل مشابهی روبه رو هستیم. در حالی که احتیاج کشور به واردات برنج کمتر از یک میلیون تن در سال است اما بر اساس برخی گزارش ها، بیش از دو میلیون تن برنج خارجی وارد کشور شده است. مسائلی در جریان است که خیلی نمی گردد درباره آنها صحبت کرد.
وی همچنین گفت: بر اساس توضیحات رحمانی، وزارت صمت در خصوص ارائه بسته حمایتی و تهیه کالاهای مشمول این بسته با رییس جمهور، معاون اول رییس جمهور و دستگاه های مسئول رایزنی هایی اجرا شده تا موانع و مسائل موجود برطرف گردد.
سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به چالش های صنعت خودروی کشور، گفت: وزیر صمت معتقد است مشکل خودروسازان و قطعه سازان با افزایش فراوری و تأمین سرمایه در گردش برطرف می گردد. طبق گفته رحمانی، قرار است نظام بانکی همکاری بیشتری با مجموعه های خودرویی داشته باشد.
ملکی اضافه کرد: بر اساس توضیحات رحمانی، به تازگی به وزیر اقتصاد پیشنهاد شده وزارت صنعت، معدن و تجارت عزمش را جزم نموده تا ساختمان ها و سایر سرمایه های مازاد خودروسازان بزرگ را بفروشد و در صورت آمادگی وزارت اقتصاد حاضر است بخش یا تمام این دارایی ها را به قیمت کارشناسی روز به شرکت های زیرمجموعه این وزارتخانه یا سایر وزارتخانه ها و دستگاه های دولتی بفروشد. او حتی مشخصا پیشنهاد فروش سهام خودروسازان در بانک پارسیان را به وزیر اقتصاد داده است.
نماینده مردم مشکین شهر در مجلس ادامه داد: با مجموعه سیاست ها و اقداماتی که وزارت صمت در صنعت خودروسازی کشور به اجرا درآورده، وضعیت سرمایه در گردش، تأمین مواد اولیه و نقدینگی خودروسازان به تدریج در حال بهتر شدن است.
منبع: خبرگزاری ایسنا