رسوایی فیسبوک در نقض حریم شخصی کاربران این شبکه
به گزارش مجله پریها، مورد در پی گزارشات اخیر اطلاعات 50 میلیون کاربر توسط یک موسسه داده کاوی برای کمپین های تبلیغاتی دونالد ترامپ مورد استفاده قرارگرفته است که بدون کسب اجازه این کاربران بوده است.

مؤسسه Cambridge Analytica که در زمینه دادهکاوی فعالیت دارد، بدون کسب اجازه، اطلاعات کاربران فیسبوک را در اختیار گرفته است.
بر اساس گزارشهای منتشرشده توسط روزنامههای نیویورک تایمز، گاردین و آبزروِر بریتانیا، اطلاعات شخصی میلیونها پروفایل فیسبوک، بدون کسب اجازه از کاربران این شبکه اجتماعی، در اختیار مؤسسه فعال در حوزه دادهکاوی و تحلیل داده Cambridge Analytica قرار گرفته است. مؤسسه یادشده پیشتر در کمپین انتخاباتی دونالد ترامپ در جریان انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده در سال 2016 فعالیت داشت و براساس گزارشهای منتشرشده، قادر به استفاده از اطلاعات برای ایجاد تکنیکهایی بود که رأیدهندگان را هدف قرار میدادند. حال اسناد فیسبوک و مصاحبه کارمندان سابق این شرکت با روزنامههای نیویورک تایمز، آبزرور و گاردین، نشان از آن دارد که در این جریان، پروفایل 50 میلیون کاربر فیسبوک مورد استفاده قرار گرفت و نزدیک به یک میلیون دلار هزینه شد.
کریستوفر وایلی، پژوهشگر حوزه تحلیل داده که سابقه همکاری با مؤسسه Cambridge Analytica دارد، در گفتوگو با روزنامههای آبزرور و گاردین میگوید:
ما با بهرهگیری از فیسبوک، پروفایل میلیونها کاربر [این شبکه اجتماعی] را مورد استفاده قرار دادیم و مدلهایی ایجاد کردیم که به ما در شناخت آنها و هدف قرار دادن تمایلات درونیشان کمک میکردند؛ این استراتژی پایه تمام فعالیتهای شرکت بود.
این گزارشها یک روز پس از تعلیق مؤسسه Cambridge Analytica توسط فیسبوک بهدلیل گمانهزنیهای مطرحشده در مورد سوءاستفاده این مؤسسه از دادههای کاربران منتشر شدند. طبق اعلام غول دنیای شبکههای اجتماعی، یک اپلیکیشن بهعنوان ابزاری پژوهشی برای روانشناسان لیست شده بود که در ابتدا اطلاعاتی شامل هویت کاربران و محتوایی که لایک میکنند، جمعآوری میکرد.
مطابق وعدهها، اپلیکیشن یادشده قرار بود به کاربران یک پروفایل شخصیتی ارائه دهد. کاربران با اشتراکگذاری اطلاعات خود با این اپلیکیشن موافقت کرده بودند؛ اما براساس گزارش روزنامه تایمز، ظاهرا تنها بخش کوچکی از کاربران با اشتراکگذاری اطلاعات خود با طرفهای دیگر موافق بودند.
هنگامی که فیسبوک در سال 2015، متوجه قرارگیری اطلاعات کاربران در اختیار شرکتهایی همچون Cambridge Analytica شد، خواستار نابودی اطلاعات یادشده توسط این شرکتها شد. هفته گذشته، پال گریوال، قائممقام و مشاور عمومی فیسبوک، طی بیانیهای اعلام کرد که این شبکه اجتماعی حین تحقیق در مورد گزارشهای منتشرشده در مورد نابود نشدن دادههای یادشده، مؤسسه Cambridge Analytica را تعلیق میکند. او چنین میگوید:
ما تمام اقدامات لازم برای حصول اطمینان از نابودی همیشگی این دادهها را صورت خواهیم داد و با تمام طرفهای متخلف، برخورد خواهیم کرد.
اما صفحه توئیتر کمبریج آنالیتیکا در واکنش به گزارشهای منتشرشده، اعلام کرد که این مؤسسه بهطور کامل با شرایط خدمات فیسبوک هماهنگی دارد و به هیچوجه، پروفایل کاربران فیسبوک را نگهداری یا استفاده نمیکند. این مؤسسه به بیانیهای در وبسایت خود اشاره میکند که براساس آن، دادهها بهطور کامل نابود شدهاند و کمبریج آنالیتیکا در این خصوص با فیسبوک تماس گرفته است.
منبع: cnet.com