رئیس مرکز تعاملات بین المللی معاونت علمی در تبادل نظر تفصیلی با خبرنگاران صحبت کرد

به گزارش مجله پریها، بیرنگ گفت: فارغ التحصیلان ایرانی با وجود آنکه می توانستند در کشورهای خارجی درس بخوانند اما به کشور ایران و برای یاری به پیشرقت کشور بازگشتند.

رئیس مرکز تعاملات بین المللی معاونت علمی در تبادل نظر تفصیلی با خبرنگاران صحبت کرد

به گزارش خبرنگار ، چند سالی است که بحث مهاجرت معکوس در کشور مطرح شده است؛ مهاجرتی که سبب پیشرفته شدن کشور می گردد و فارغ التحصیلانی که تحصیلات خود را در بهترین دانشگاه های جهان گذرانده اند برای یاری به کشور و پیشرفته کردن آن باز می گردند؛ معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برنامه ای را برای بازگرداندن جوانان نخبه فارغ التحصیل به کشور آغاز نموده است؛ برنامه ای که تنها به صد دانشگاه برتر جهان توجه دارد و فارغ التحصیلان ایرانی را از میان برترین دانشگاه ها گلچین نموده و به داخل کشور بازمی گرداند و در مقابل فارغ التحصیلان ایراتی هم برای یاری به کشور قید کار در دانشگاه های جهان را می زنند و به ایران می آیند.

علی مرتضی بیرنگ رئیس مرکز تعاملات بین الملل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری می گویند: فضایی فراهم نموده ایم که تنها 25 روز زمان لازم دارد تا یک جوان فارغ التحصیل را کشور باز گرداند و او را با شغل و درآمد مناسبی روبرو کند؛ برای آگاهی از ویژگی های این برنامه و همچنین پیروزیت هایی که کسب نموده است با وی به گفتگویی تفصیلی نشستیم که مشروح آن را در ادامه می خوانید.

تامین یک سال های ابتدایی زندگی جوانان فارغ التحصیل وظیفه معاونت علمی

یکی از مهمترین مباحثی که اکنون مطرح می گردد بازگشت فارغ التحصیلان از 100 دانشگاه برتر به داخل ایران است چه شرایطی برای آنها فراهم شده و چه کاری انجام داده اید که این فارغ التحصیلان راغب می شوند از دانشگاه های خوب جهان به کشور بازگردند؟

دانشجویان با پول شخصی خود به کشورهای خارجی رفتند و در دانشگاه های آنجا درس خواندند البته هیچ یک از آنها برای ترک وطن نرفته بودند و تنها برای تحصیل در دانشگاه های برتر جهان رفته بودند و اکنون درسشان تمام شده و دو جهت دارند یکی آنکه در آنجا بمانند کار نمایند و دیگری آنکه به کشور بازگردند که البته معمولاً پس از فارغ التحصیلی در کشورهای خارجی به آنان پیشنهاد های بسیار خوبی داده می گردد و این دانشجویان می توانند در آنجا بمانند یا به کشور خود بازگردند و البته در این راه با ابهامات بسیاری همچون سربازی و نداشتن سرمایه روبرو شوند و مشکل جذب بازار کار هم برای آنان دغدغه مهمی محسوب می گردد و همین موضوع سبب می گردد تا بازگشت آنان به کشور به تأخیر بیفتد.

فرض کنیم جوانی راه بازگشت به کشور را انتخاب کرد چه شرایطی برای فراهم می گردد؟ به فرض اینکه جوان به کشور بازگردد ابهام در کسب کار و یا مسائل سربازی برای او پیش می آید حداقل یکسال کارهای تحقیقاتی او به تاخیر می افتد و درآمدی ندارد و از شرایط رفاهی که داشته است دور می افتد و در شرایط سختی قرار می گیرد و ممکن است شرایط حال خود را با شرایط گذشته مقایسه کند که البته همین مشکل سبب می گردد جوان فارغ التحصیل سر خورده گردد و دوباره به کشور خارجی برگردد اما بر اساس آسیب شناسی که ما انجام دادیم متوجه شدیم اگر یک سال ابتدایی فردی که تصمیم به بازگشت گرفته را کم کنیم و دغدغه او را رفع کنیم احتمال بازگشت دانشجو کمتر می گردد فردی که در راه بازگشت به کشور است امیدوار تر می گردد. خدماتی که معاونت علمی برای یک سال ابتدایی جوانان می دهد چگونه است چیست؟

هیچ کدام از خدماتی که ما می دهیم وسوسه نماینده نیستند دلیل اصلی که جوانان بازمی گردند خدمات ما نیست بلکه عواطف خانوادگی و علاقه های میهن پرستی در بازگشت جوانان دخیل است ؛ مهمترین کاری که ما انجام می دهیم تامین یک سال های ابتدایی جوانان است؛ باید تاکید کنم به هیچ جوانی نگفتیم که به کشور بازگرد و اورا به این کار تشویق نمی کنیم اما اگر کسی بخواهد به کشور بازگردد به یاری زیر ساختی که فراهم شده و سامانه ای که بوجود آمده است این کار راحت تر می گردد.

این سامانه برای کدام دسته از افراد طراحی شده است؟

سامانه برای افرادی طراحی شده است که به دنبال بازگشت به کشور هستند البته نه فقط افرادی که می خواهند همیشه در ایران بمانند بلکه آن دسته از افرادی که می خواهند سالی یک بار برای حضور در سمینار علمی در کشور حاضر شوند هم کاربرد دارد.

قبل از آنکه جوان فارغ التحصیل به کشور بیاید تکلیف کار او معین می گردد

برای کسی که می خواهد همیشه و برای همیشه به داخل کشور بیاید چه فضایی فراهم شده است و او چه کاری باید انجام دهد؟

فردی که می خواهد برای همیشه به داخل کشور بیاید سه راه دارد یکی آنکه کسب و کار خود را راه اندازی نمایند, جذب هیئت مدیره یکی از شرکت های دانش بنیان گردد یا به کار آموزشگاهک و دانشگاهی خود ادامه دهد که برای تمام این جهتها ریل گذاری هایی انجام گرفته است و جوان فارغ التحصیل قبل از آنکه به کشور بازگردد می تواند در فراخوان ثبت نام نمایند و ظرف مدت 25 روز قبل از آنکه به کشور بیاید تکلیف خود را معین کند؛ اگر قرار است استارت آپی را فراوری کند معین می گردد که در کدام مرکز رشد یا پارک علم و فناوری باید برود؛ اگر قرار است کار آموزشگاهک انجام دهد یک سال دوره پسا دکترا برای او تعریف شده است نمی گوییم چون سربازی نرفتی نمی توانی از امکانات استفاده کنی از همان هفته اول کار آغاز می گردد ,حقوق و بیمه او داده می گردد و پروژه جایگزین خدمت برای او تعریف می گردد ما یک سال از جوانان حمایت می کنیم و آنها مهلت دارند تا در طی این مدت کار خود را پیش ببرند.

درصد پیروزیت برنامه ای که ایران آغاز نموده است نسبت به برنامه کشورهای دیگر چگونه است؟ درصد پیروزیت برنامه ای که ایران آغاز نموده در مقایسه با برنامه سایر کشورهای جهان بسیار پیروز تر بوده است و البته این موضوع را ما نمی گوییم و بلکه رسانه های خارجی و محافل تخصصی که درباره برنامه مهاجرت کار می نمایند اکنون درباره برنامه مهاجرت بازگشت به نخبگان به ایران صحبت می نمایند و برای مثال کریستین ساینس مانیتور برای اولین بار بحث مهاجرت معکوس در ایران را عنوان کرد و پرسید چرا متخصصان توانمند ایرانی در حال بازگشت به کشور خود هستند ؛ سی ان ان سال گذشته مطلبی را به مناسبت فوت مریم میرزاخانی نوشته بود و درباره این برنامه صحبت نموده بود هرچند که رسانه های خارجی به دنبال ترسیم فضای سیاه برای کشور هستند و دوست ندارند مغزهای ایرانی به کشور بازگردند اما باز هم نتوانستند در برابر این برنامه ساکن بمانند.

1072 فارغ التحصیل به کشور بازگشتند

تعداد فارغ التحصیلانی که به کشور بازگشته اند چقدر بوده است؟

تا کنون 1072 فارغ التحصیل به کشور بازگشتند و البته تعداد آنهایی که برای برگزاری سمینارهای علمیبه کشور آمدند بسیار بیشتر بوده است از هزار نفری که بازگشتند حدود 300 نفر از آنها در هیئت علمی دانشگاه ها هستند و 150 نفر از آنها استارتاپ های پیروزی را راه اندازی نموده اند و توانستند برای دو هزار جوان کارآفرینی نمایند.

فارغ التحصیل چه دانشگاه هایی هستند؟

از دانشگاه های برتر جهان همچون هاروارد, استنفورد, برکلی, آکسفورد کمبریج ا و م آی تی آمدند و نفر اول کنکور سال 84 که در ای پی ال اف سوئیس درس خوانده بوده اکنون به داخل کشور بازگشته است؛ درست است که امکانات دانشگاه های ایران در مقایسه با دانشگاه سایر کشورهای جهان کمتر است اما می بینند اثرگذاری این برنامه در ایران بسیار پیروز بوده است و جوانان راضی هستند.

همکاری ایران با بزرگترین آموزشگاه علمی جهان

وضعیت و فناوری کشور ایران در مقایسه با سایر کشورهای جهان به چه صورت است و آیا توانستیم هم پای آنان پیش برویم؟

وضعیت ما به لحاظ پیشرفت شاید نسبت به بعضی از کشورها عقب تر باشد اما در حوزه هایی مانند نانوتکنولوژی ایران سردمدار است و به لحاظ انتشار علم در این حوزه رتبه چهارم هستیم و برنامه تبادل علم و فناوری با سایر کشورهای جهان را در دستور کار داریم؛ رشد علوم جدید آنقدر سریع است و دامنه , وسعت,کاربرد و تخصص آن آنقدر وسیع است و یک کشور نمی تواند بگوید به تمام حوزه های علم مسلط است و به همین دلیل که کشورها ناگزیر هستند که امکانات خود را با یکدیگر تقسیم نمایند و باید با یکدیگر همکاری نمایند؛ هم اکنون ایران با آموزشگاه علوم چین که بزرگترین آموزشگاه علمی جهان است همکاری می نماید.

تیم 5 نفره ای که راه را برای بازگشت فارغ التحصیلان هموار کرد

تیمی که در برنامه بازگرداندن فارغ التحصیلان از دانشگاه های خارجی با شما همکاری دارد چند نفر است و چگونه کار خود را پیش می برد؟

تیمی که این برنامه را مدیریت می نماید 5 نفره است آن ها شبانه روزی در حال اجرا کار هستند؛ این تیم کوچک است اما کارهای بزرگی انجام داده.

یک ریال از بودجه بنیاد ملی نخبگان برای کار خود صرف ننموده ایم

خدماتی که در این برنامه به فارغ التحصیلان داده می گردد چه تفاوتی با خدماتی که به نخبگان داخل کشور داده می گردد دارد؟ تمام خدماتی که ما به فارغ تحصیلان بازگشته به کشور می دهیم را بنیاد ملی نخبگان به دانشجویان و فارغ التحصیلان داخل کشور می دهد و یک ریال از بودجه بنیاد ملی نخبگان برای کار خود صرف ننموده ایم تمام بودجه بنیاد برای بچه های داخل کشور خرج می گردد سخت گیری ها برای فارغ التحصیلان خارجی بسیار بیشتر از بچه های داخلی است برای مثال جهت استفاده از نظام وظیفه , فارغ التحصیلی که از کشور خارجی بازگشته است باید امتیاز بسیار بالاتری را نسبت به جوانان داخل کشور داشته یاشد طی سه سال گذشته بخشی از بودجه معاونت علمی را برای فارغ التحصیلان بازگشته به کشور را در نظر گرفتیم.از کدام دانشگاه ها فارغ التحصیلان را جذب می کنید؟ هنگامی که برنامه را آغاز کردیم گفتیم که از 400 دانشگاه اول جهان فارغ التحصیلان را جذب می کنیم البته پس از دوسال انقدر استقبال از برنامه زیاد شد که مجبور شدیم به جای 400 دانشگاه برتر جهان بگوییم فقط از 100 دانشگاه برتر جهان جوانان را جذب می کنیم. دلیل اصلی پیروزیت این برنامه از نظر شما چه بوده است؟

دلیل اصلی که سبب پیروزیت شد به دلیل آن که جای خالی این برنامه حس می شد ما پیروز شدیم خیلی از افراد می گفتندیاری کنید تا فارغ التحصیلان خارجی به کشور بازگردند اما فرآیند آن تعریف نشده بود ما آمدیم و فرآیند مناسبی را برای آن تعریف کردیم.

چند سازمان و نهاد در خلال این برنامه به شما یاری کردند؟ با چند پژوهشگاه همچون پژوهشکده دانشگاه شریف، رویان و دانشگاه تهران همکاری خود را آغاز کردیم ؛ ما چه در داخل و چه در خارج کار خود را تبلیغ نکردیم و به سازمانها نگفتیم که بیاید و حتما در برنامه با ما همکاری کنید اما هنگامی که برنامه نتیجه داد دانشگاه ها, پژوهشگاه ها و پارک های علم و فناوری خود به سراغ ما آمدند و درخواست دادند که عضو برنامه شوند و اکنون به جرأت می توانم بگویم که بهترین های کشور در حوزه دانشگاهی و پارک های علم و فناوری و پژوهشگاه ها طرف قرارداد ما هستند ما فقط یک پل هستیم که فارغ التحصیلان را به پژوهشگاه ها و دانشگاه ها جهت گذراندن دوره یکساله متصل می نماید.

در حال حاضر بحث اشتغال شرکت های دانش بنیان و همچنین میزان صادرات آنها اهمیت بسیاری دارد؛ اکنون معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای بستر سازی مناسب در راستای ایجاد فضای صادراتی چه اقداماتی را انجام داده است؟ اکنون کشور در حال گذر از اقتصادی سنتی به سمت اقتصاد دانش بنیان و نوین است، معاونت علمی و فناوری برای حمایت شرکت های دانش بنیان برنامه های متعددی را در دستور کار دارد که بخشی از آنها مرتبط با توسعه کسب و کار بین الملل هستند و شخصا به دنبال پیگیری این موضوع هستیم؛ نگاه ما در این موضوع ایجاد بستر مناسب برای شرکت های دانش بنیان است؛ هنگامی که به دنبال آغاز برنامه ای برای ایجاد شرکت های دانش بنیان بودیم ابتدا از خود این شرکت ها سوال کردیم که مسائل و دغدغه آنها چیست و اگر جای معاونت بودند چه کارهایی را انجام می دادند، بر اساس جواب هایی که از این شرکت های دریافت شد حدود 20 خدمت تخصصی که برای حضور شرکت ها در بازار بین الملل احتیاج بود به آنها تخصیص یافت ، برای مثال هنگامی که یک شرکت می خواهد برای اولین بار در کشوری وارد گردد، باید کار تحقیقات بازار را انجام دهد تا متوجه گردد، ظرفیت و احتیاج آن کشور چگونه است؛ شرکت های دانش بنیان باید واقعیت های بازار کشورهای خارجی را دریابند و اینجا سوال پیش می آید که این شرکت باید از کدام نهاد اطلاعات لازم را دریافت و چگونه استانداردهای لازم را دریافت کند؟ به همین دلیل مجموعه تمام این خدمت ها را احصا نموده ایم و پنجره واحدی را تحت عنوان کریدور صادرات ایجاد کردیم که این مجموعه به صورت مجازی مجموعه خدمات را به شرکت های دانش بنیان می دهد.

ارائه 2 هزار و 187 خدمت تخصصی به 778 شرکت دانش بنیان توسط کریدور صادرات

مدل کار این مجموعه مجازی چگونه است؟

در کریدور توسعه صادرات, بستر و کارگروهی تحت عنوان آمادگی صادرات برای شرکت های دانش بنیان ایجاد می گردد و در این بستر توان صادراتی شرکت ها مورد آنالیز قرار می گیرد و بر اساس خروجی گزارشی که از این کارگروه بدست می آید، شرکت ها متوجه می شوند که مشکلشان چیست و برای حل آن دستورالعملی را دریافت می نمایند تا در راستای آن بتوانند خدمات مختلفی را بگیرند البته این خدمات از سوی کریدور صادراتی معاونت علمی کاملا به صورت رایگان ارائه می گردد و همچنین شرکت ها می توانند خدماتی را از سایر شرکت های دانش بنیان خارج از معاونت علمی هم دریافت نمایند و تا کنون در کمتر از سه سال 2هزار و 187 خدمت تخصصی به 778 شرکت دانش بنیان توسط کریدور صادرات ارائه شده است.

این خدمت های تخصصی چه هستند؟

دریافت استاندارد اروپا و مشاوره تخصصی در بخش های مختلف گمرک، امور اقتصادیاتی، ثبت پتنت، خدمات در راستای حضور در نمایشگاه های تخصصی بین المللی و بسیاری خدمت دیگر که شرکت ها توان دریافت آن ها را ندارند.

مشکل شرکت های دانش بنیانی که نمی توانند صادرات خود را افزایش دهند چیست؟

یکی از مسائلی که عمده شرکت های ما علی الخصوص در بخش پزشکی با آن روبرو هستند تک محصولی بودن آنها است، ما باید خود را جای بیمارستان های خارجی قرار دهیم، برای مجموعه بزرگ امکان پذیر نیست که هر محصول خود را از یک شرکت خریداری کند. برای حل این مشکل به شرکت ها یاری رساندیم.

شرکت های دانش بنیان را با ادبیات صادرات آشنا کردیم

شرکت هایی که به آنها یاری کردید عمدتا در چه حوزه هایی فعال بودند؟

شرکت های فعال در حوزه تجهیزات پزشکی, تجهیزات آزمایشگاهی, گیاهان دارویی, شرکت های که در زمینه صنایع هوایی کار می نمایند و چندین حوزه دیگر, البته هرچه جلوتر رفتیم بازهم متوجه شدیم که قسمتی از پازل کم بود و آن هم اینکه هر شرکت نمی تواند خود بستر صادراتی داشته باشد علی الخصوص شرکت های دانش بنیان که بزرگ نیستند؛ در این زمان آن ها را تشویق کردیم تا با ادبیات صادرات آشنا شوند.

هیچ بروکراسی اداری در حوزه صادرات نداریم

در حال حاضر بسیاری از شرکت های دانش بنیان توان صادرات محصولات خود را دارند اما هنگامی که از آنها درباره چرایی صادر نشدن محصولاتشان و دست نیافتن به بازارهای خارجی صحبت می کنیم موضوع بروکراسی اداری را مطرح می نمایند؛ برای رفع کردن این مشکل چه اقداماتی انجام داده اید؟

هیچ بروکراسی اداری در حوزه صادرات نداریم شاید مشکل آنها در بخش دیگری بوده است که این موضوع را عنوان کردند و خط اعتباری برایشان مشکل ساز بوده که باید بگوییم که این مشکل هیچ ارتباطی به ما ندارد و البته در معاونت به دنبال رفع کردن مسائل هستیم.

در بخش صادرات هیچ واسطه ای وجود ندارد و شرکت های دانش بنیان خود وارد عمل می شوند و تقاضا می دهند تا در نمایشگاه های خارجی حضور داشته باشد؛ البته ممکن است در بخش اقتصادی به مشکل بخوریم و در مقطعی منابع اقتصادی اجازه نمی داد که بتوانیم در نمایشگاه ها حضور داشته باشیم؛ حتی سال گذشته به دلیل وجود درخواست های زیاد و کم بودن منابع حدود چند ماه کریدور صادرات و بخش سوبسیدها حذف شدند البته این مشکل اکنون رفع شده است.

تنها 200 شرکت دانش بنیان توانایی صادرات دارند

شرکت های های دانش بنیان برای حضور در نمایشگاه های بین المللی چگونه انتخاب می شوند؟

شرکتی که می خواهد در نمایشگاه بین المللی حضور پیدا کند باید بزرگ شده باشد، منطقی نیست بخواهیم به یک شرکت نوپا که هنوز پیروز به دریافت استانداردهای لازم نشده و محصولش در داخل به فروش نرفته است سوبسید جهت حضور در نمایشگاه بدهیم؛ اکنون تنها 200 شرکت دانش بنیان هستند که توانایی صادرات دارند و قبل از آنکه ما به کشوری برویم تمام موضوعات مختلف را مورد آنالیز قرار می دهیم تا متوجه شویم که آن کشور به چه محصولی احتیاج دارد و متناسب با آن احتیاج شرکت ها را انتخاب می کنیم نمی خواهیم سیاهی لشکر با خودمان ببریم شرکت هایی که می خواهند در این فراخوان شرکت نمایند باید حتما پیش احتیاجهایی را داشته باشندتقریبا سه سال است که برنامه خود را آغاز نموده ایم و به شناخت خوبی نسبت به شرکت ها دست یافته ایم اکنون هنگامی که وزیر امور خارجه در حال سفر به کشوری است از ما می خواهد تا به او شرکت دانش بنیان معرفی کنیم.

برای حضور شرکت های نوپا در نمایشگاه های بین المللی برنامه داریم

پس بستر سازی جهت حضور شرکت دانش بنیان نوپا در نمایشگاه های بین المللی و به دست دریافت بازارهای خارجی چه می گردد؟

برای حضور شرکت های نوپا در نمایشگاه های بین المللی برنامه داریم؛ تعداد شرکت هایی که پتانسیل صادرات دارند بسیار کم است و البته بستر مناسب برای حضور شرکت های نوپا در بخش بین المللی را فراهم نموده ایم؛ تعداد شرکتهایی که توانایی حضور در بازارهای بین المللی را دارند کم است و گاهی اوقات پیش می آید که برنامه نمایشگاه بین المللی به دلیل کمبود تعداد شرکت های دانش بنیان لغو می گردد. یعنی تعداد شرکت های دانش بنیانی که توانایی صادرات دارند آنقدر کم است که نمایشگاه های بین المللی لغو می شوند؟

تعداد شرکت هایی که توان صادراتی و دغدغه آن را داشته باشند به لحاظ اقتصادی بتوانند منابع اقتصادی خود را تامین نمایند کم است؛ ما نمی توانیم تمام هزینه های اقتصادی شرکت جهت حضور در بخش بین الملل را فراهم کنیم بلکه بخشی از این پول را باید خود شرکت ها بدهند؛ تعداد شرکت هایی که بتوانند صادرات نمایند بسیار کمتر از آن سه هزار عدد شرکتی است که وجود دارد البته برای توسعه شرکت ها برنامه داریم. توانمند کردن این شرکت های دانش بنیان با نشست های فناوری در کشورهای مختلف از جمله قاره آفریقا ارتباط دارد؟ معاونت علمی اکنون با کشورهای مختلف برنامه دارد و حدود 30 شرکت دانش بنیان در نشست علمی که در نمایشگاه دائمی کشور قرقیزستان برگزار گردید حضور داشتند و همچنین 46 شرکت دانش بنیان به همراه آقای ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری به شرق افریقای جنوبی رفتند و قراردادهایی را امضا کردند.

نتیجه سفر از نظر شرکت های دانش بنیان چه بود؟

بعد از اتمام برنامه ها از شرکت های دانش بنیان نظرسنجی می کنیم و برایمان مهم است تا از آنها جواب بگیریم و متوجه شویم که اشکال کار ما کجا بوده است و در نشست علمی آفریقا بیش از 90 درصد شرکت ها گفته بودند که باز هم در این برنامه شرکت می نمایند. حضور در نشست های علمی و فناوری و رفتن شرکت ها به قاره های مختلف چه اهمیتی دارد؟

بیرنگ: این نشست های بین المللی موثرتر از نمایشگاه های بین المللی عمل می نمایند؛ در نمایشگاه ها باید چندین ساعت در غرفه ایستاد اما در نشست های بین المللی می توان به دنبال سرمایه گذار رفت و البته هزینه نشست های علمی بسیار کمتر از نمایشگاه ها است و با همان میزان پولی که به نمایشگاه ها می رویم می توان بیش از 70 شرکت را به یک کشور برد و نشست علمی برگزار کرد با توجه به مسائلی که در بخش ارز وجود دارد در سال آینده تعداد نمایشگاه ها را بسیار محدودتر خواهیم کرد .

صادرات شرکت های دانش بنیان بیشتر می گردد

به یاری دولت بخش صادراتی را بیشتر گسترش داده ایم یا با همراهی شرکت های خصوصی؟ یکی از کارهایی که انجام دادیم این بود که بدون یاری دریافت از دولت و با بهره بردن از بخش خصوصی و افرادی که در خارج از کشور زندگی می نمایند توانستیم بخش صادراتی و توسعه شرکت های دانش بنیان را در کشورهای اروپایی، آسیایی و و آفریقایی راه بی اندازیم؛ برای یاری به شرکت های دانش بنیان و توسعه کسب و کارهای بین الملل انواع خدمت ها را احصا کردیم و آنها را در بحث کریدور صادراتی در اختیار شرکت ها قرار داده ایم طی چند سال گذشته بین 8 الی 10 درصد رشد محصولات صادراتی شرکت های دانش بنیان را داشتیم و البته این بستگی به شرایط مختلف کشور داشته است و مطمئن هستم که با برنامه ریزی و ریل گذاری هایی که انجام گرفته است این میزان پیشرفت رشد بسیار بهتری خواهد داشت.

بازار قاره آفریقا شانس میلیاردی شرکت های دانش بنیان

آیا مسائل تحریمی روی بحث صادرات شرکت های دانش بنیان اثر می گذارد؟ممکن است کمی تاثیر بگذارد ولی در این شرایط نگاهمان به بازارهای اروپایی نبوده و نیست؛ البته اگر شرکت ها می خواستند که در اروپا شرکت نمایند ما با آنها یاری می کردیم ولی در شرایط جدید اروپا را فراموش کردیم؛ بازارهای بسیار بزرگی وجود دارند که ما از آنها غافل بودیم شرکت های ما به دنبال این هستند تا در بازارهای اروپایی حضور داشته باشند اما هیچگاه به این فکر نکردند که بازار قاره آفریقا چه میزان برای آنها مناسب است هنگامی که به آفریقا می روید متوجه می شوید که کشورهای دیگر چگونه در حال استفاده از بازار آفریقا هستند و ما طی سال های گذشته از آن غافل بوده ایم همیشه به دنبال این بودیم که به کشورهای اروپایی برویم بازار قاره آفریقا یک میلیارد برای ما شانس دارد و البته بازار کشورهای همسایه هم اهمیت بسیاری دارد این بازارها می توانند برای شرکت های دانش بنیان اثرگذار باشند؛همه می دانیم که ورود به بازار چین سخت است اما در حال حاضر 4 دفتر در این کشور وجود دارد و و طی سال های گذشته توانسته ایم بیش از هزاران محصول را به این کشور صادر کنیم.

انتشار: 12 خرداد 1398 بروزرسانی: 27 آذر 1400 گردآورنده: pariha.com شناسه مطلب: 2175

به "رئیس مرکز تعاملات بین المللی معاونت علمی در تبادل نظر تفصیلی با خبرنگاران صحبت کرد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "رئیس مرکز تعاملات بین المللی معاونت علمی در تبادل نظر تفصیلی با خبرنگاران صحبت کرد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید