حذف وعده غذایی لاغرتان نمی کند
به گزارش مجله پریها، یک متخصص تغذیه با بیان اینکه حذف وعده های غذایی هیچ تاثیری بر کاهش وزن ندارد، گفت: توصیه می گردد افراد علاوه بر سه وعده غذایی صبحانه، ناهار و شام، سه وعده دیگرهم در برنامه غذایی خود داشته باشند و میزان کالری که در طول روز می توانند دریافت نمایند را بین این وعده ها تقسیم نمایند.
به گزارش خبرنگاران، دکتر مصطفی نچواک با تاکید بر اینکه حذف وعده های غذایی تاثیری بر کاهش وزن ندارد اظهار کرد: افرادی که به دنبال کاهش وزن هستند باید بدانند حذف وعده های غذایی تاثیری بر کاهش وزن ندارد، حتی می تواند خطرساز باشد و بیماری هایی مانند کبد چرب را به وجود بیاورد.
نچواک کاهش کالری دریافتی از مواد غذایی را مهمترین مورد تاثیرگذار برای کاهش وزن معرفی کرد و گفت: حذف یک وعده غذایی بدون در نظر دریافت میزان کالری دریافتی در طول روز موجب لاغری نمی گردد. به دلیل اینکه افراد با حذف یک وعده غذایی احساس گرسنگی و میل بیشتری به غذا دارند، در نتیجه در دیگر وعده ها مصرف بیشتری دارند که همین باعث می گردد حذف یک وعده هیچ تاثیری بر کاهش وزن نداشته باشد.
وی اضافه نمود: این نوع رژیم حتی اگر در برخی از موارد موجب کاهش وزن گردد علمی و منطقی نیست، لذا توصیه می گردد هیچ وقت به منظور لاغر شدن هیچ وعده غذایی حذف نگردد.
به گفته این متخصص تغذیه حذف وعده های غذایی و طولانی شدن دوره گرسنگی باعث فشار آمدن به بدن، ایجاد مشکلات روحی و روانی، بد اخلاقی، بی رمقی و بیماری هایی مثل کبد چرب می گردد که این موارد باعث می شوند فرد خیلی زود از رژیمی که دنبال می نماید خسته و دلزده گردد و نتواند آن را ادامه دهد.
این استاد دانشگاه توصیه کرد: علاوه بر سه وعده غذایی صبحانه، ناهار و شام باید سه وعده غذایی دیگر هم در ط ول روز مصرف گردد. یک وعده بین صبحانه و ناهار، یک وعده هنگام عصر و یک وعده آخر شب قبل از خواب و مصرف مواد غذایی بین این وعده ها تقسیم گردد.
وی خاطر نشان کرد: مصرف سه وعده غذایی علاوه بر سه وعده صبحانه، ناهار و شام یک الگوی سالم برای خوردن است که باعث می گردد افراد بر اساس نیازی که دارند از مواد غذایی مصرف نمایند، دچار پرخوری نشوند و عوارض گرسنگی طولانی مدت را نداشته باشند.
نچواک اظهار کرد: تفاوتی بین مواد غذایی که در این وعده ها مصرف می گردد وجود ندارد. باید در نظر گرفته گردد در طول روز از پنج گروه اصلی مواد غذایی به تناسب در این وعده ها استفاده گردد.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با تاکید بر اینکه بهتر است وعده شام سنگین نباشد، اظهار کرد: وعده شام بهتر است نسبت به دیگر وعده ها سبک تر باشد. همچنین توصیه می گردد یک وعده غذایی مثل یک لیوان شیر، بیسکویت و یا یک تکه نان در آخر شب مصرف گردد. به دلیل اینکه در طول شب متابولیسم هایی در بدن صورت می گیرد که مقداری از گوشت بدن طی این متابولیسم مصرف می گردد که این وضعیت مطلوبی نیست و با مصرف یک وعده غذایی قبل از خواب می توان از این پدیده جلوگیری کرد.
نچواک اضافه نمود: افراد باید بدانند کالری دریافتی شان چقدر است و هر چه که می خورند را بر اساس نیازی که به کالری دارند معین نمایند.
منبع: خبرگزاری ایسنا