تدوین سند راهبردی زبان و ادبیات و تشکیل قطب های علمی فارسی

به گزارش مجله پریها، به گزارش خبرنگاران، در پیغام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ظهر چهارشنبه در آغازین روز سیزدهمین همایش بین المللی انجمن ترویج زبان و ادب فارسی که تا20 مهر ماه جاری برپاست، آمده: زبان فارسی پیشینه ای طولانی دارد و در قلمرو وسیعی رواج داشته است که در روزگار کنونی مرزهای جغرافیایی شمار زیادی ازکشورهای منطقه و فرامنطقه را دربرمی گیرد. این زبان که زبان دوم عالم اسلام و زبان اول عرفان اسلامی است، حامل میراث گرانبهایی از دانش و فرهنگ پربار و ارزشمندی است که برای جامعه بشری سرمایه ای گرانسنگ به شمار می رود. زبان فارسی امروز از ارکان مهم هویت ملی ماست و در ابعاد مختلف علمی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی نقش اساسی برعهده دارد.

تدوین سند راهبردی زبان و ادبیات و تشکیل قطب های علمی فارسی

ادبیات فارسی نیز مجموعه ای گرانمایه از آثار متنوع ادبی را دربردارد که از فرهنگ غنی و پرمایه اسلامی - ایرانی سرچشمه گرفته است. این آثار ارزشمند که بعضی از آنها در شمار شاهکار های ادبی دنیا قرار گرفته است، از جهت ساختار لفظی بس زیبا و دلنشین و از حیث محتوا بسیار عمیق است و موجب اعتلای فرهنگ جامعه در داخل و خارج از کشور بوده و خواهد بود.

با این ویژگی ها، تردیدی نیست که حفظ وگسترش زبان و ادبیات فارسی و ارتقا صندلی آن از مهمترین وظایف ماست و ضرورت دارد همه نهادها و سازمان های علمی و فرهنگی، در این مسیر حرکت نمایند و وظیفه خویش را به انجام رسانند.

خوشبختانه در سیاست های کلان و بالادستی کشور به مرتبه رفیع زبان و ادبیات فارسی توجه شده و ظرفیت بزرگی برای ارتقای صندلی زبان فارسی به عنوان زبان علم و همچنین گسترش و تعمیق ادبیات فارسی در نظر گرفته شده است.

منصور غلامی در ادامه این پیغام آورده است: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به عنوان یکی از نهاد های مهم در حوزه سیاست گذاری و ترویج زبان و ادبیات فارسی مبتنی بر اسناد بالادستی برنامه ای جامع و راهبردی تدوین نموده و در حوزه های آموزشی، پژوهشی و بین المللی فعالیت های تاثیرگذار و منسجمی را بنیان گذاشته است. تدوین سند راهبردی زبان و ادبیات فارسی، تدوین و بازنگری برنامه های درسی این رشته در دوره کارشناسی،کارشناسی ارشد و دکتری، تدوین طرح بسندگی نگارش دانشگاهی به فارسی، طرح سامان دهی فارسی عمومی، تشکیل قطب ها و انجمن های علمی و مراکز پژوهشی، انتشار نشریات متنوع علمی پژوهشی، طراحی و برگزاری آزمون سامفا برای غیر فارسی زبانان، بازنگری و تدوین برنامه های درسی برای کرسی های زبان و ادبیات فارسی خارج از کشور، فراهم آوردن مقدمات برای منابع درسی روزآمد برای این کرسی ها از جمله آنهاست.

مجموعه این برنامه ها در قالب برنامه ای کلان به صورت منسجم در حال اجراست و امید است که با بهره گیری از استادان و صاحب نظران به طور مستمر و متناسب با شرایط جدید بازنگری و به نحو مطلوب اجرا گردد.

در ادامه این پیغام آمده است: برگزاری چنین همایش هایی، فرصتی مغتنم است تا علاوه بر ارائه آخرین دستاوردهای علمی صاحب نظران و پژوهشگران، زمینه ای فراهم آید تا درباره راه های ارتقاء صندلی زبان و ادب فارسی و گسترش آن و پاسخگویی به نیازهای جامعه در داخل و خارج کشور نیز گفت و گو و تبادل نظرگردد و راهکارهای مناسب پیشنهاد گردد تا بتوان در برنامه ریزی و سیاست گذاری و اجرای مطلوب برنامه ها از آنها بهره گرفت.

وظیفه خود می دانم از انجمن ترویج زبان و ادب فارسی و دانشگاه شیراز که مقدمات برگزاری این رویداد بزرگ علمی و فرهنگی را فراهم آوردند و از استادان و پژوهشگران زبان و ادب فارسی در داخل و خارج کشور که در این همایش یافته ها و دستاوردهای علمی خود را عرضه می نمایند و از همه سازمانها، نهادها و کسانی که در برگزاری این گردهمایی علمی کوشیده اند، قدردانی و تشکر کنم. توفیق این جمع و همه علاقه مندان را در دستیابی به اهداف والای همایش و اعتلای زبان غنی فارسی از خداوند متعال مسئلت دارم.

به گزارش خبرنگاران، سیزدهمین گردهمایی بین المللی انجمن ترویج زبان و ادب فارسی به مناسبت یادروز حافظ در شیراز برگزار می گردد.

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 26 بهمن 1397 بروزرسانی: 27 آذر 1400 گردآورنده: pariha.com شناسه مطلب: 1495

به "تدوین سند راهبردی زبان و ادبیات و تشکیل قطب های علمی فارسی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تدوین سند راهبردی زبان و ادبیات و تشکیل قطب های علمی فارسی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید