کاهش مرگ و میرهای ناشی از بیماری های قلبی در یزد، برنامه 10 ساله یزدی ها برای کاهش مصرف نمک
به گزارش مجله پریها، معاون رجیستری بیماری های قلبی مرکز تحقیقات قلب و عروق استان یزد اظهار کرد: علی رغم کاهش 6 درصدی مرگ و میرهای ناشی از بیماری های قلبی و عروقی در یزد به دلیل اقدامات درمانی مناسب، شیوع این بیماری در این استان به دلیل سبک زندگی و تغذیه نامناسب همچنان روند افزایشی دارد.
سیده مهدیه نماینده به مناسبت روز جهانی قلب در گفت و گو با خبرنگار خبرنگاران، با اشاره به مرگ 80 درصد مردم ایران بر اثر بیماری های مزمن غیرواگیر، گفت: بیماری های پر فشاری خون، دیابت، آلزایمر، انسداد مجاری ریوی، بیماری های کلیوی و انواع سرطان ها عامل اصلی مرگ و میرهای جهان به ویژه ایرانیان هستند که در این بین بیماری های قلبی و عروقی، رتبه اول را به خود اختصاص داده اند .
وی با بیان این که در بازه زمانی 10 ساله از 2006 تا 2016 میلادی، علت مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی حدود 20 درصد افزایش داشته است، گفت: این در حالی است که دیابت در ایران و در یزد به عنوان بیماری شاخص غیرمزمن، بیشترین آمار ابتلا را به خود اختصاص داده و کشور با رشد 31 درصدی مرگ و میر در بیماران دیابتی ها روبرو است که البته بیماری های قلبی در این افراد نیز مهمترین عامل مرگ آنهاست.
این مسئول با اشاره به روند کاهشی مرگ و میرها در کشورمان در بازه زمانی سال های 1990 تا 2016، عنوان نمود: این در حالی است که مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی روندی افزایشی داشته است.
نماینده در رابطه با بیماران قلبی در یزد نیز توضیح داد: ماهانه 500 مورد بیمار قلبی که درصد قابل توجهی از این بیماران متعلق به شهرهای جنوب کشور هستند، در بیمارستان های یزد بستری می شوند که هزینه های زیادی را برای تشخیص و درمان می پردازند .
وی از کاهش مرگ و میر بیماران قلبی در یزد به علت درمان مناسب اطلاع داد و گفت: به علت درمان مطلوب بیماری های قلبی در یزد، مرگ و میر ناشی از این نوع بیماری ها از 11 درصد به پنج درصد کاهش یافته اما این در حالی است که به دلیل سبک زندگی نامناسب و تغذیه غلط، میزان ابتلا به بیماری های قلبی در یزد هم چنان رو به افزایش است به طوری که دو گروه سنی جوانان و افراد مسن شاهد بروز این نارسایی ها هستیم.
این مسئول در رابطه با لازمه کاهش 25 درصدی بیماری های قلبی طبق برنامه بهداشت جهانی، اعلام کرد: برای کاهش این آمار در حال رشد، راهی جز پیشگیری نیست اما لازمه این پیشگیری، توجه به تغذیه سالم، فعالیت بدنی مطلوب، کنترل استرس، عدم مصرف دخانیات و چکاپ دوره ای سلامت قلب است .
وی یکی از مهمترین اقدامات مرکز تحقیقات قلب استان در راستای مقابله با افزایش بیماری های قلبی را کم کردن مصرف نمک در بین یزد خواند و گفت: متاسفانه نیمی از مصرف نمک مردم از طریق مصرف نان اتفاق می افتد که به دنبال آن بیماری هایی مانند فشار خون و قلب و عروق را به همراه داشته است .
نماینده اضافه کرد: با کاهش سالیانه پنج درصد از نمک نان مردم طی برنامه ای 10 ساله تا سال 2025 تاثیر قابل توجی در کاهش ابتلا به بیماری های قلبی خواهیم داشت .
وی با اشاره به این که رعایت سبک زندگی مناسب از ابتلا و مرگ و میرهای ناشی از بیماری های قلبی پیشگیری می نماید، ادامه داد: مردم باید بدانند که با رعایت موارد مذکور تا حدود 70 درصد از ابتلا به این بیماری ها جلوگیری می گردد.
به گفته وی، البته گروه سنی بالای 20 سال با رعایت سبک زندگی و بالای 40 سال با چکاپ دوره ای می توانند در این رابطه پیشگیری نمایند .
این مسئول در سرانجام نیز خاطر نشان کرد: شهرندان یزدی می توانند برای چکاپ های دوره ای سلامت قلب به کلینیک فوق تخصصی پیشگیری و ارتقا سلامت قلب بیمارستان افشار یزد مراجعه و از بروز نارسایی های قلبی خود مطلع و اقدامات پیشگیرانه در این رابطه انجام دهند.
منبع: خبرگزاری ایسنا