هفتمین جشنواره تئاتر منطقه ای معلولان خلیج فارس برگزار گردید
به گزارش مجله پریها، به گزارش خبرنگاران، فرهاد فیاض بخش دبیر هفتمین جشنواره تئاتر منطقه ای معلولین خلیج فارس صبح شنبه در حاشیه برگزاری این جشنواره با اشاره به توانمندی افراد معلول در مدیریت جشنواره گفت: در ابتدا تصور می شد که توانیابان توانایی انجام این کار را ندارند ولی در ادامه دیدیم که جشنواره استانی در سال گذشته را به باشکوه ترین شکل ممکن برگزار کردیم و بنابراین این اعتماد جلب شد و با جلب شدن این اعتماد توانستیم دبیری جشنواره منطقه ای را هم بگیریم و البته حواشی که سال گذشته وجود داشت را تا اندازه بسیار زیادی از بین برده و کمرنگ کنیم و همه اینها به خاطر این بود که همه توانایی خود را گذاشتیم تا جشنواره استانی را به خوبی برگزار کنیم.
وی یادآور شد: در این دوره جشنواره بیشترین ارسال متون را در بخش بازبینی ها داشتیم که در همان ابتدا در بخش ارسال و بازخوانی حدود 85 اثر به جشنواره ارسال شده بود و این کار را بسیار مشکل و انتخاب ها سخت می شد و 54 متن باید بازخوانی می شد تا از میان آنها حدود 13 یا 14 نمایش انتخاب گردد.
دبیر هفتمین جشنواره تئاتر منطقه ای معلولین خلیج فارس گفت: نمایش ها در این دوره به صورت زنده و با سفر تیم داوری و گروه برگزارکننده جشنواره به استان ها و شهرهای شرکت کننده و در 10 روز انجام شد.
فرهاد فیاض بخش اضافه نمود: حضور داوران برای بازبینی آثار می تواند برای کارگردان ها بسیار دلگرم کننده باشد البته نمی توان گفت که این نقطه قوت جشنواره است اما قطعاً این موج و حرکتی را در توانخواهان ایجاد کرد که بسیار اتفاق خوبی بود هر چند که کار بسیار سخت بود.
فیاض بخش در پاسخ به این سوال که جشنواره تئاتر معلولین به طور کلی به چه چیزهایی احتیاج دارد تا به صندلی مطلوب خود برسد، گفت: در این رابطه دو تا بحث وجود داردکه یکی بحث حمایت های اقتصادی از گروه های شرکت کننده در جشنواره است چراکه ما با کسانی طرف هستیم که توانخواه هستند و بسیاری از آنها به لحاظ جسمی دچار معلولیتند و به امکاناتی که به راحتی تردد، اسکان و برطرف احتیاجهای اولیه شان یاری می نماید، احتیاج دارند و این مهم، مستلزم اینست که هزینه های آنها پیش بینی گردد.
وی بیان نمود: مورد دیگر، اجرای تورهای استانی و تبادل نمایش هاست که بسیار می تواند به کیفیت آثار یاری کند و این تبادل نمایش ها بین استان ها و اجرای تورهای استانی هنوز به پختگی نرسیده که باید حتما به آن فکر گردد زیرا بستر آن فراهم است و اداره کل بهزیستی ها در استان ها امکانات برای اسکان توانیابان را دارند و بچه های نمایش توانیابان نیز این تعامل را ایجاد خواهند کرد بنابراین زمینه ایجاد تعامل وجود دارد و حتی در جلسات مختلف بچه های تئاتر حوزه معلولین پیشنهاد برگزاری تورهای نمایش استانی را می دهند و وقتی این حرکت و این اقدامات بیشتر انجام گردد، توانیابان نیز به جامعه بهتر و بیشتر معرفی می شوند و این مسئله مهمی است.
فرهاد فیاض بخش درباره اسکان و رضایتمندی گروه ها از این دوره از جشنواره نیز گفت: ما در حد توان و وسع خود می توانیم کار کنیم و در این جشنواره نیز سعی کردیم بهترین امکانات را در اختیار گروه های شرکت کننده در جشنواره قرار بدهیم.
وی اضافه نمود: برای اسکان گروه ها را در دو هتل اسکان دادیم و سایر امکانات نیز به همین تناسب فراهم کردیم و درواقع تمام برنامه ریزی های لازم برای برگزاری یک جشنواره با کیفیت و خوب را تا آنجا که در توان داشتیم انجام دادیم و امیدواریم که گروه های شرکت کننده نیز رضایتمندی لازم را از کیفیت برگزاری جشنواره و میزبانی بوشهر داشته باشند.
دبیر هفتمین جشنواره تئاتر منطقه ای معلولین خلیج فارس یادآور شد: در بحث بودجه نیز هزینه کرد بسیار شفاف است و در حال حاضر حدود 180 تا 200 نفر، افرادی هستند که در قالب گروه های شرکت کننده از استان ها و شهرهای مختلف منطقه به بوشهر آمدند و هزینه رفت و آمد اسکان و پذیرایی آنها شفاف و قابل محاسبه است.
وی گفت: برای جوایز جشنواره نیز دستورالعمل های معین وجود دارد و بنده به عنوان دبیر اجازه ندارم که در مقدار آن، تغییری ایجاد کنم ما حتی هزینه استفاده پلاتو ها نیز پرداخت کردیم و از این نظر مدیون کسی نیستیم و البته تشکر می کنیم از همکاری خوب انجمن نمایش استان بوشهر. همچنین تشکر ویژه از آقای دکتر پولادی ریشهری و معاون توانبخشی بهزیستی استان بوشهر دارم که اعتماد کردند به ما و پیروز شدیم جشنواره را با کیفیت مطلوب و خوبی برگزار کنیم و امیدواریم که جشنواره بین المللی تئاتر معلولین را نیز در سال های آینده به میزبانی استان بوشهر برگزار کنیم.
هفتمین جشنواره منطقه ای تئاتر معلولین خلیج فارس به دبیری فرهاد فیاض بخش، 24 تا 27 بهمن ماه در بوشهر در حال برگزار است.
منبع: خبرگزاری مهر