علل بروز کبد چرب، مراقب چربی خون و چاقی باشیم

به گزارش مجله پریها، حافظ فاخری در مصاحبه با خبرنگاران، در رابطه با بیماری کبد چرب و انواع آن، گفت: تمجع بیش از حد چربی ها در سلول های کبدی منجر به بروز کبد چرب می گردد.

علل بروز کبد چرب، مراقب چربی خون و چاقی باشیم

وی افزود: این بیماری بسته به میزان مقاومت بدن و طول دوران بیماری به درجات شدید و خفیف تقسیم می گردد.

فاخری با بیان اینکه اگر میزان چربی های انباشته گردیده در سلول های کبد زیاد نبوده و در حد معمول باشد، عنوان نمود: در این شرایط تنها با تجمع عادی چربی ها در کبد روبرو هستیم که به سادگی نیز قابل درمان است.

این متخصص گوارش با بیان اینکه در صورتی که حجم چربی های انباشته گردیده در زیاد باشد، کبد دچار التهاب می گردد، توضیح داد: در صورت وجود بیش از حد چربی، کبد دچار التهاب گردیده، عکس العمل نشان داده و فرد دچار هپاتیت خواهد شد.

فاخری با بیان اینکه ابتلا به هپاتیت یا کبد چرب شدید در دراز مدت موجب چروکیدگی و انهدام بخش هایی از کبد می گردد، بیان نمود: از بین رفتن قسمت هایی از کبد عوارض شدیدی را برای بدن به دنبال دارد، چراکه نبودن بخشی از کبد مانعی برای انتقال خون به این عضو گردیده و با نفوذ خون به دیگر اعضای بدن شاهد ابتلا به واریس مری و معده خواهیم بود.

وی ادامه داد: ابتلا به این بیماری عوارض دیگری همچون بزرگ شدن طحال را به دنبال خواهد داشت.

فاخری یکی از عوارض ابتلا به هپاتیت و پیشرفت آن را عدم توانایی کبد در فراوری پروتئین خواند و اظهار کرد: در این شرایط به دلیل محصور شدن کبد با سلول های خونی، توانایی فراوری پروتئین در این عضو از بین رفته و شکم با مایعات نامناسب پر می گردد.

وی عدم امکان هضم مایعات و تجمع سموم در بدن را نتیجه ابتلا به کبد چرب دانست و ابراز کرد: وقتی کبد قدرت هضم و دفع سموم را از دست دهد، این مواد در بدن و نواحی شکم تجمع نموده و با عوارضی خطرناک حتی باعث کاهش هوشیاری فرد نیز خواهد شد.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه رسوب شدید چربی ها در کبد در دراز مدت ابتلا به سرطان های کبدی را به دنبال خواهد داشت، توضیح داد: علاوه بر سرطان، فشار خون، بروز بیماری های قلبی و عروقی، و ابتلا به بیماری های متابولیکی از جمله دیابت از دیگر پیامدهای کبد چرب است.

رژیم غذایی و تناسب قد و وزن درمان اصلی کبد چرب

فاخری با بیان اینکه با مراقبت های ساده ای می توان از ابتلا به کبد چرب پیشگیری کرد، تاکید نمود: با رعایت نکات ساده بهداشت عمومی و تغذیه ای، میتوان از بروز بیماری کبد چرب جلوگیری نموده و یا درجات آن را کاهش داد.

وی شایع ترین دلایل ابتلا به کبد چرب را برشمرد و افزود: چاقی، عدم تحرک و چربی خون بالا مهم ترین دلایل ابتلا به کبد چرب است.

این متخصص گوارش رعایت تناسب قد و وزن را مهم ترین اقدام برای پیشگیری از کبد چرب خواند و گفت: وجود رژیم غذایی متعادل و مراقبت های غذایی حتی می تواند درجات کبد چرب را کاهش داده و از پیشرفت آن جلوگیری کند.

فاخری بیان نمود: اساسی ترین درمان برای بیماران کبد چرب کم کردن وزن و رعایت رژیم غذایی زیر نظر پزشک است.

وی ورزش روزانه و تحرک بدنی را شرط اصلی برای پیشگیری از کبد چرب خواند و عنوان نمود: داشتن ورزش روزانه یا حداقل هفته ای سه روز نیم ساعت پیاده روی، با سوزاندن چربی اضافی بدن در پیشگیری از کبد چرب بسیار موثر است.

این متخصص گوارش، چربی خون بالا را دیگر عامل مهم ابتلا به کبد چرب خواند و ادامه داد: این افراد باید با مصرف داروها و آنتی اکسیدان های لازم از التهاب و چرب شدن کبد پیشگیری نمایند.

فاخری اثر دارو را در درمان کبد چرب جزئی خواند و گفت: اولین و مهم ترین درمان در کبد چرب رعایت رژِیم غذایی و عدم چاقی بوده و مصرف دارو به تنهایی بدون رژیم غذایی تاثیری در درمان این بیماری نخواهد داشت.

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 14 مهر 1397 بروزرسانی: 27 آذر 1400 گردآورنده: pariha.com شناسه مطلب: 582

به "علل بروز کبد چرب، مراقب چربی خون و چاقی باشیم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "علل بروز کبد چرب، مراقب چربی خون و چاقی باشیم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید