رازهایی که سی تی اسکن یک مومیایی 2300 ساله فاش کرد ، پسر طلایی مصر با 49 طلسم عجیب
به گزارش مجله پریها، اسکن های روی یک مومیایی 2300 ساله، 49 طلسم را در داخل و بیرون بدنش نشان می دهد که بسیاری از آنها از طلا ساخته شده اند.
به گزارش خبرنگاران و به نقل از روزنامه سان، محققان با اسکن هایی که روی یک مومیایی 2300 ساله انجام دادند، 49 طلسم عمدتا ساخته شده از طلا را درون و بیرون بدن این مومیایی کشف کردند.
جزئیات این کشف که در مجله Frontiers in Medicine منتشر شده، نشان می دهد که آن ها برای تجزیه و تحلیل بدن او بدون آسیب دیدنش، از آخرین فناوری های روز بهره بردند. روی بدن و درون این مومیایی که نام پسر طلایی روی آن گذاشته شد (21 مورد از 49 طلسم او از طلا ساخته شده است)، با این طلسم ها تزئین شده بود تا احتمالا بدنش برای زندگی بعد از مرگ آماده گردد.
دکتر سحر سلیم، استاد دانشکده پزشکی قاهره و یکی از نویسندگان مقاله گفت برای این جسد صندل هایی در نظر گرفته شده بود، برای اینکه بتواند در زندگی بعد از مرگ از تابوت خارج گردد. بر اساس آیین کتاب مردگان مصریان باستان، متوفی باید قبل از خوانده شدن آیات بر جسدش، به نشانه پارسایی و پاکیزگی، صندل های سفید بپوشد.
همه اندام های داخلی بدن مرده، به غیر از قلب، از بدنش و همین طور مغزش به وسیله بینی خارج و با رزین جایگزین می شد. یک طلسم سنگ آمولت به شکل دوانگشت در کنار آلت تناسلی مومیایی، یک طلسم اسکراب طلایی قلبی شکل در جای قلب قرار داده شده بود و یک زبان طلایی در داخل دهان او وجود داشت.
این طلسم های گران قیمت و آیین مجللی که برای این مرده 2300 سال پیش صورت گرفته بود، نشان دهنده موقعیت اجتماعی و مالی بالای او در طول زندگیش است. مصریان باستان معتقد بودند که وقتی ما می میریم، بدن روحانی ما در پی زندگی پس از مرگی مشابه چیزی است که در دنیای قبلی تجربه نموده است. با این حال، برای تجربه زندگی بعد از مرگ هر کس باید خود و به تنهایی، سفری پرخطر به دنیای اموات را شروع می کرد و با قضاوت نهایی خود روبه رو می شد.
برای همین است که بازماندگان هر کاری می توانستند می کردند تا مطمئن شوند عزیزشان به سعادت ابدی می رسد. طلسم ها در فرهنگ زندگی پس از مرگ مصر باستان کاربردهای مختلفی دارند و به نظر می رسد هر شیء زینتی، نماد چیز به خصوصی بوده و یا استفاده از آن هدف خاصی داشته است.
برگ طلایی روی زبان و در داخل دهان مرده قرار داده شده تا پسر بتواند بعد از مرگ سخن بگوید. گره ایزیس یا تیتوس مربوط به الهه ایزیس، برای حفاظت این الهه در دنیا پس از مرگ به این پسر مرده داده شده است.
یک طلسم دیگر، با زاویه قائم به شکلی که دو ستون شاهین و شترمرغ آن نشان دهنده دوگانگی زندگی معنوی و مادی بود، برای ایجاد تعادل در زندگی پس از مرگ استفاده می شد. اسکاراب قلب به شکل سوسک نیز نقش مهمی داشت.
دکتر سلیم گفت: از اسکاراب قلب در فصل 30 کتاب مردگان سخن به میان آمده: در زندگی پس از مرگ هنگام قضاوت متوفی و مقدار کردن وزن قلب او با پر به وسیله الهه مات اهمیت داشت.
این اسکاراب در حین مومیایی کردن در داخل حفره تنه قرار داده شده تا در صورت محرومیت بدن از این عضو، جایگزین قلب گردد. در داخل تابوت مومیایی بعلاوه سر او با یک ماسک طلاکاری شده پوشانده شده بود و روی بدنش نیم تنه ای تزئین شده با سرخس که جلوی بدن را می پوشاند.
دکتر سلیم گفت: مصریان باستان مجذوب گیاهان و گل ها بودند و معتقد بودند که آنها دارای جلوه های مقدس و نمادین هستند. در زمان دفن، دسته های گیاه و گل در کنار متوفی قرار می گرفتند. بعلاوه در هر ملاقات با مردگان در اعیاد برای متوفی گل و گیاه می بردند.
در میان 49 طلسم به کار رفته در تدفین این مومیایی، علاوه بر گره ایزیس و اسکاراب طلایی، چشم هوروس و طلسم آخِت هم دیده می گردد. بسیاری از این طلسم ها از طلا ساخته شده اند و بعضی از سنگ های نیمه قیمتی یا خاک رس پخته شده. هدف آن ها محافظت از بدن و نشاط بخشیدن به آن در زندگی پس از مرگ است.
بیشتر بخوانید:
- یک کشف جالب چند هزار ساله | این شمشیر تقلبی، اصل از آب عایدی!
گروه دانشمندان این اکتشافات را با استفاده از سی تی اسکن انجام دادند تا به مومیایی آسیبی نرسد و البته کسی مزاحم او نگردد. این مومیایی، 128 سانتی متر قد دارد، صاحب جسد ختنه نشده و به نظر می رسد که به دلایل طبیعی مرده است. با شرایط استخوان ها و دندان های عقل بیرون نیامده اش، تخمین زده می گردد که این پسر بین 14 تا 15 سال سن داشته باشد. او دندان های خوبی داشته و هیچ نشانه ای از پوسیدگی و از دست دادن دندان یا هرگونه بیماری دهان و دندان در آنالیز ها دیده نشد.
این مومیایی در سال 1916 در گورستانی که در حدود 332 تا 30 قبل از میلاد در جنوب مصر مورد استفاده قرار می گرفت، پیدا شده و تا به امروز بدون اینکه آنالیز شده باشد، در زیرزمین موزه مصر قاهره نگهداری می شد.
این یافته های تحقیقاتی هیجان انگیز مدیریت موزه مصر را بر آن داشت تا مومیایی را با نام مستعار پسر طلایی به سالن اصلی نمایشگاه منتقل کند. در جای جدیدش، بازدیدنمایندگان می توانند مومیایی را در کنار تصاویر سی تی و نسخه چاپ سه بعدی طلسم اسکراب قلب دیدن نمایند و تا حد امکان به شکوه تمدن مصر باستان نزدیک شوند.
منبع: همشهری آنلاین