تمیز کردن کفش چرم با 5 روش ساده و خانگی

به گزارش مجله پریها، چرم یکی از جنس های مرغوب برای ساخت وسایل شخصی مانند کیف، کفش، کمربند، کیف پول و غیره محسوب می گردد و به دلیل دوام و کیفیت بالا می تواند برای سال های طولانی به عنوان وسیله محبوب مورد استفاده قرار گیرد. در بین این وسایل چرمی، کفش آسیب پذیرتر است و از آنجایی که با اشیا و سطوح مختلف در تماس قرار دارند، سریع تر کثیف می گردد. اگر از روش های صحیح مطلع نباشید، تمیز کردن کفش چرم به یک فعالیت خسته کننده و گاها ناموفق تبدیل می گردد. ولی زمانی که با ترفندهای ساده و درست آشنا شوید، به سادگی می توانید کفش چرم خود را مثل روز اول سالم نگه دارید.

تمیز کردن کفش چرم با 5 روش ساده و خانگی

با روش های کاربردی علاوه بر آنکه گرد و غبار و کثیفی را از کفش چرم پاک می کنید، ظاهر صاف و براقی به آن می دهید. بهترین نکته در رابطه با روش های ساده تمیز کردن کفش چرم این است که نیازی به خرید واکس یا براق کننده های گران قیمت ندارید و می توانید با استفاده از مواد طبیعی کفش چرم خود را تمیز کنید.

روش های تمیز کردن کفش چرم

بهترین روشی که می توان معرفی کرد تا کفش چرم در وضعیت مناسب نگهداری گردد، رسیدگی به آن بعد از هر بار استفاده است. البته این مراقبت اغلب نادیده گرفته می گردد، ولی باید بدانید با هر بار پوشیدن کفش مقداری آلودگی روی آن جمع می گردد که ممکن است به چرم آسیب بزند. پس چه اقدامی باید انجام داد؟

1- تمیز کردن کفش چرم با برس یا دستمال

اولین توصیه برای تمیز کردن کفش، پاک کردن گرد و غبار و آلودگی از سطح چرم است. این مرحله را با استفاده از برس نرم یا دستمال پارچه ای انجام دهید. اگر کفشتان بندی است، برای نتیجه بهتر، بندها را به صورت جداگانه و با آب و صابون بشویید تا کاملا تمیز شوند.

برس زدن کفش را در جهت های مختلف انجام دهید. نباید فراموش کنید که باید فشار ملایمی به سطح چرم وارد گردد تا گرد و غبار و کثیفی های چسبیده به آن، از بین بروند. بعد از برس کشیدن، با یک دستمال پارچه ای خشک، سطح چرم را پاک کنید.

2- استفاده از آب و سرکه سفید

محلول آب و سرکه سفید لکه های ایجاد شده روی کفش چرم را از بین می برد. در واقع این لکه ها هستند که باعث کدر شدن و کثیف بودن کفش می شوند. نباید فراموش کنید که محلول باید به طور یکسان روی سطح چرم پخش گردد. اگر آب و سرکه را فقط روی لکه ها بهره ببرید، ممکن است لکه های جدیدی به وجود آیند.

بعد از آنکه چرم را به محلول آغشته کردید، با استفاده از دستمال تمیز و خشک، آن را پاک کنید. سپس کفش را در معرض آفتاب قرار دهید تا کاملا خشک شوند.

3- روغن زیتون

کاربرد روغن زیتون برای کفش چرم، نرم تر و براق شدن آن است. پس اگر احساس می کنید چرم کفشتان کدر شده و ظاهر کثیفی دارد، حتما از این ترفند بهره ببرید. روغن زیتون را می توانید با خیال راحت جایگزین واکس یا دیگر محصولات مراقبتی کفش کنید.

20 کاربرد روغن زیتون در خانه

برای این منظور کافی است چند قطره روغن زیتون روی کفش بریزید و با استفاده از دستمال نرم و تمیز، روغن را روی سطح چرم پخش کنید.

4- پودر تالک (پودر بچه) برای از بین بردن لکه روغن

لکه های روغن روی سطح چرم کاملا مشهود هستند ولی خوشبختانه باید بدانید که این لکه ها به راحتی و با استفاده از پودر تالک یا همان پودر بچه از بین می روند. این ماده چربی را جذب می نماید و موجب جلوگیری از ایجاد لکه روی هر سطحی می گردد.

  • ابتدا لکه روغن روی کفش چرم را با استفاده از دستمال نخی خشک پاک کنید تا رطوبت و خیسی آن از بین برود. زمان تمیز کردن چربی و روغن مراقب باشید، چون اگر دستمال را بیش از حد روی کفش بمالید، باعث پخش شدن روغن می گردد.
  • در مرحله بعد پودر تالک را روی قسمت مورد نظر بریزید و اجازه دهید شب تا صبح به همان وضعیت باقی بماند.
  • صبح روز بعد کفش را تکان دهید تا اضافی پودر روی زمین بریزد و سپس با استفاده از برس نرم، باقیمانده پودر روی کفش چرم را پاک کنید.

5- استفاده از پوست موز

آیا فکرش را می کردید که بتوانید با استفاده از پوست موز کفش چرم خود را تمیز کنید؟ این ماده طبیعی که اغلب مواقع دور انداخته می گردد، برای اهداف مختلف خانه نیز کارایی دارد. ترکیبات موجود در پوست موز ذرات و جرم تجمع یافته روی چرم را از بین می برد و باعث براق شدن آن می گردد.

  • پوست موز را بردارید و قسمت سفید داخلی آن را روی کفش چرم بمالید.
  • سپس یک دستمال نخی بردارید، آن را روی چرم بکشید تا جرم و کثیفی از بین برود و سطح کفش براق تر گردد.
  • در نهایت کفش را در معرض هوا قرار دهید تا خشک گردد.

چگونه قسمت داخلی کفش چرم را تمیز کنید؟

بعد از آنکه قسمت خارجی کفش خود را تمیز کردید، حالا باید به سراغ داخل کفش چرم بروید تا از گسترش میکروب، قارچ، آلودگی و بوی نامطبوع جلوگیری گردد. شاید تصور کنید این قسمت از تمیز کردن کفش چرم ضرورتی ندارد، ولی باید بدانید که عرق پا و باکتری هایی که درون کفش باقی می مانند از دلایل اصلی بوی ناخوشایند و عفونت های پا هستند.

8 روش مؤثر برای برطرف بوی بد زیر بغل و پا

  • ابتدا یک دستمال بردارید، آن را با استفاده از آب و چند قطره آمونیاک مرطوب کنید.
  • سپس قسمت داخلی کفش را با دستمال مرطوب تمیز کنید و کفش را در سایه قرار دهید تا خشک گردد.
  • بعد از گذشت مدت زمانی که کفش خشک شد، مقدار زیادی جوش شیرین داخل آن بریزید. کفش را به خوبی تکان دهید تا این پودر به صورت یکنواخت در همه قسمت ها پخش گردد و همه سطوح داخلی را بپوشاند.
  • کفش را به همین صورت تا روز بعد نگه دارید. صبح بعدی، باقی مانده جوش شیرین را خالی کنید و دور بریزید.

11 روش استفاده از جوش شیرین برای تمیز کردن خانه

در نهایت هم به یاد داشته باشید که برای جلوگیری از بوی نامطبوع پا می توانید از محصولات بهداشتی و مراقبتی پا مانند پودر خوشبوکننده مخصوص بهره ببرید.

مراقبت از پوست دست و پا با محصولات خانگی

با مطالعه این ترفندها می توانید به راحتی کفش چرم خود را تمیزتر و سالم تر نگهداری کنید. همان طور که متوجه شدید این روش ها بسیار ساده و ارزان هستند و مواد مورد استفاده شان همواره در دسترستان قرار گرفته است. پس تنبلی را کنار بگذارید!

منبع: Step To Health

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 8 آبان 1398 بروزرسانی: 27 آذر 1400 گردآورنده: pariha.com شناسه مطلب: 2863

به "تمیز کردن کفش چرم با 5 روش ساده و خانگی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تمیز کردن کفش چرم با 5 روش ساده و خانگی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید