برای سوزش کف پا چی بخوریم؟ (راهنمای کامل)

به گزارش مجله پریها، سوزش پا مشکل نسبتا شایعی است که گاهی اوقات با علائم دیگری مثل درد، بی حسی، قرمزی پوست و سوزن سوزن شدن همراه می گردد. این عارضه دلایل مختلفی دارد که برخی از آن ها به راحتی قابل درمان هستند. از آنجا که تغذیه سالم در حفظ سلامت اندام های مختلف بدن نقش اساسی دارد، تصمیم داریم در این مقاله از خبرنگاران مگ ارتباط رژیم غذایی را با سلامت پا آنالیز کنیم و به این سوال که برای سوزش کف پا چی بخوریم پاسخ دهیم. با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.

برای سوزش کف پا چی بخوریم؟ (راهنمای کامل)

دلایل سوزش کف پا

سوزش پا می تواند دلایل زیادی داشته باشد که در ادامه به تعدادی از آن ها اشاره می کنیم.

1. کم خونی

کم خونی زمانی رخ می دهد که بدن به میزان کافی گلبول قرمز سالم نداشته باشد. این ها سلول هایی هستند که اکسیژن را به سراسر بدن می رسانند. کم خونی اغلب از کمبود آهن ناشی می گردد. سوزش پا از علائم شایع کم خونی نیست. اما اگر کمبود آهن به نوروپاتی محیطی (آسیب دیدگی اعصاب دست و پا) منجر گردد، ممکن است آن را تجربه کنید.

2. کمبود مواد مغذی ضروری

نوروپاتی محیطی و احساس سوزش پا که همراه با آن رخ می دهد ممکن است به کمبود مواد مغذی زیر مربوط باشد:

  • ویتامین B12
  • ویتامین B6
  • تیامین (ویتامین B1)
  • ویتامین E
  • مس

البته مصرف بیش ازحد مواد مغذی هم ممکن است باعث آسیب دیدگی اعصاب و سوزش پا گردد. برای مثال، تحقیقات نشان داده اند که زیاده روی در دریافت ویتامین B6 به سوزش یا خارش اندام های بدن منجر می گردد.

3. سایر دلایل سوزش کف پا

شواهد در خصوص عوارض ایستادن زیاد و پادرد نشان می دهد که وارد آمدن فشار مداوم بر اعصاب و بافت ها می تواند یکی از دلایل سوزش کف پا باشد. سایر عواملی که ممکن است باعث این مشکل شوند عبارتند از:

  • نوروپاتی دیابتی: قند خون بالا به مرور زمان به اعصاب آسیب می رساند. حدود 50 درصد افراد مبتلا به دیابت در برخی مواقع دچار آسیب عصبی می شوند که به این عارضه نوروپاتی دیابتی می گویند.
  • مصرف الکل: کسانی که از نوشیدنی های الکلی استفاده می نمایند در معرض خطر آسیب عصبی هستند. الکل سطح استرس اکسیداتیو را در بدن بالا می برد و نوع خاصی از سلول های ایمنی را در نخاع فعال می نماید. وقتی این سلول ها بدون دلیل فعال می شوند، می توانند به اعصاب آسیب برسانند.
  • بیماری پای ورزشکار: یک نوع عفونت قارچی است که پاها را درگیر می نماید. از علائم شایع آن می توان به پوست خشک و پوسته پوسته و احساس سوزش اشاره نمود. پای ورزشکار به راحتی درمان می گردد و عواقب جدی ایجاد نمی نماید.
  • استفاده از دارو: بسیاری از داروها از جمله داروهای شیمی درمانی، داروهای HIV، داروهای ضدتشنج و برخی از آنتی بیوتیک ها می توانند به نوروپاتی محیطی منجر شوند.
  • جراحی بای پس معده: بر اساس تحقیقات، جراحی بای پس معده که با هدف کاهش وزن انجام می گردد با نوروپاتی محیطی مرتبط است.
  • مسمومیت با فلزات سنگین: علائم مسمومیت به نوع فلزی که در بدن انباشته شده است، بستگی دارد. مسمومیتی که به سوزش پا منجر می گردد اغلب با آرسنیک، سرب و جیوه مرتبط است.
  • کم کاری تیروئید: کم کاری تیروئید یکی از بیماری هایی است که توانایی ایجاد نوروپاتی محیطی و سوزش کف پا را دارد. البته برخی از افراد مبتلا به این بیماری در مراحل اولیه هیچ علامتی ندارند.
  • بیماری کلیوی: کلیه ها برای تصفیه سموم از بدن طراحی شده اند. بنابراین بروز هر گونه اختلال در عملکرد آن ها می تواند به تجمع سموم و آسیب عصبی منجر گردد. به این شرایط نوروپاتی اورمیک گفته می گردد.

از آنجا که پاها نقش حیاتی در حرکت و تعادل دارند، مسائل آن ها می تواند روی کیفیت زندگی تاثیر منفی داشته باشد. از علائم رایج مسائل پا می توان به احساس درد، سوزش یا سرما، ورم، قرمزی، تغییر شکل ناخن ها و زخم های پوستی اشاره نمود. اگر علاقه مند هستید درباره این موضوع اطلاعات بیشتری داشته باشید، مقاله دلیل سرد شدن پا چیست را بخوانید.

برای سوزش کف پا چی بخوریم؟

ورزش منظم و کنترل قند خون برای حفظ سلامت پاها حیاتی است. بعلاوه مصرف غذاهای سالم و مغذی هم می تواند یاری نماینده باشد؛ به خصوص اگر سوزش کف پا از کمبود آهن یا سایر مواد مغذی ضروری ناشی گردد. در صورتی که از سوزش کف پا شکایت دارید، توصیه می کنیم مواد غذایی زیر را در برنامه خود بگنجانید:

1. زنجبیل و زردچوبه

زنجبیل و زردچوبه هر 2 خاصیت ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی دارند و به کاهش التهاب اعصاب و بهبود جریان خون در پاها یاری می نمایند. افزایش جریان خون باعث می گردد اکسیژن و مواد مغذی بیشتری به بافت های پا برسد. شما می توانید این ادویه ها را به غذاهای خود اضافه کنید یا آن ها را به شکل مکمل و دمنوش بخورید.

2. غذاهای پرفیبر

از آنجا که دیابت یکی از شایع ترین دلایل سوزش پا است، تنظیم قند خون در درمان این عارضه نقش مهمی ایفا می نماید. غذاهای پرفیبر مثل میوه ها و سبزیجات تازه، غلات کامل و حبوبات جذب کربوهیدرات را در روده به تاخیر می اندازند و از افزایش سریع قند خون بعد از صرف غذا جلوگیری می نمایند.

3. پروتئین های بدون چربی

وقتی این سوال مطرح می گردد که برای سوزش کف پا چی بخوریم، غذاهای پرپروتئین مثل ماهی و مرغ از مهم ترین مواردی هستند که باید به آن ها اشاره نمود. این غذاها به دلایل مختلف می توانند پاها را سالم نگه دارند و از بروز مسائل مختلف در آن ها پیشگیری نمایند:

  • منبع خوب ویتامین B12 هستند. ویتامین B12 از سلامت سیستم عصبی مرکزی و محیطی محافظت می نماید.
  • ممکن است حاوی امگا 3 باشند. برخی از غذاهای پرپروتئین از جمله ماهی سالمون اندازه زیادی اسید چرب امگا 3 دارند که برای حفظ سلامت اعصاب لازم است.
  • اندازه زیادی آهن دارند. غذاهای غنی از آهن به فراوری گلبول های قرمز خون یاری می نمایند و احتمال ابتلا به کم خونی را کاهش می دهند.
  • برای کاهش اشتها و کنترل وزن مفیدند. پروتئین های بدون چربی به وسیله کنترل وزن فشار واردشده به پاها را کاهش می دهند و گردش خون را در آن ها بهبود می بخشند.

4. آجیل

مصرف بادام، گردو و سایر مغزیجات برای یاری به عملکرد صحیح اعصاب و حفظ سلامت آن ها حیاتی است. چرا که سرشار از مواد مغذی ضروری از جمله ویتامین E و ویتامین های گروه B هستند. علاوه بر این، منبع خوب اسید چرب امگا 3 محسوب می شوند و التهاب را در کف پا کاهش می دهند.

کلام پایانی

در این مقاله دلایل سوزش کف پا را آنالیز کردیم و به این سوال که برای سوزش کف پا چی بخوریم پاسخ دادیم. از آنجا که سوزش پا دلایل مختلفی دارد، توصیه می کنیم قبل از هر اقدامی برای تعیین شدن دلیل آن به پزشک مراجعه کنید. پزشک می تواند دلایل بروز این عارضه را تشخیص دهد و برترین برنامه درمانی را برای شما تنظیم کند.

این مطلب صرفا جنبه آموزش و اطلاع رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه برطرف مسؤولیت خبرنگاران مگ را بخوانید.

منابع: verywellhealth, medicalnewstoday, webmd, advancedreconstruction

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 28 اردیبهشت 1404 بروزرسانی: 28 اردیبهشت 1404 گردآورنده: pariha.com شناسه مطلب: 5055

به "برای سوزش کف پا چی بخوریم؟ (راهنمای کامل)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "برای سوزش کف پا چی بخوریم؟ (راهنمای کامل)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید