اگر ضدآفتاب نزنیم پوست مان به چه شکلی درمی آید
به گزارش مجله پریها، محققان آلمانی به تازگی اپلیکیشنی طراحی نموده اند که عواقب ویران کننده فراموشی استفاده از ضدآفتاب را نشان می دهد.
به گزارش خبرنگاران و به نقل از دیلی میل، محققان یک اپلیکیشن موبایل موسوم به سان فیس(Sunface) فراوری نموده اند که با استفاده از فناوری واقعیت افزوده(AR)، روی صورت کاربران چین وچروک،لکه های قرمز و علائم دیگر پیری را نشان می دهد و همچنین آسیب های حاصل از تابش آفتاب روی پوست صورت را نیز نمایان می سازد.
این اپلیکیشن بر اساس نوع پوست کاربر و رفتارهای وی در مقابله با اشعه فرابنفش آسیب های حاصله از تابش نورآفتاب روی پوست وی را نشان می دهد و همچنین معین می نماید که اگر کاربر به مدت 5 تا 25 سال از کرم ضدآفتاب استفاده نمی کرد و آفتاب روی پوست وی می تابید، صورتش به شکلی در می آمد.
سان فیس برای دانلود رایگان است و برای هر دو سیستم عامل ios و Android قابل استفاده است.
محققان دانشگاه هایدلبرگ (Heidelberg) آلمان موفق به ساخت این برنامه شدند.
اپلیکیشن سان فیس همچنین توصیه هایی را برای محافظت پوست از خورشید ارائه می دهد و معین می نماید که چطور می توان وجود سرطان پوست در کاربران را تشخیص داد.
محققان این پروژه نوشتند: این پروژه با هدف ارزیابی پتانسیل برنامه برای پیشگیری از بروز سرطان پوست در گروه های مختلف طراحی گردیده است.
دانشمندان معتقدند، حدود 90 درصد از سرطان های پوست از طریق اشعه های فرابنفش ایجاد می شوند.
این اپلیکیشن با استفاده از دوربین سلفی گوشی، در صورت کاربر تغییرات حاصل از تابش آفتاب را نشان می دهد.
در آزمایش برنامه، 119 نفر از برنامه استفاده کردند. بیش از 82 درصد از این افراد اظهار کردند که نتایج به نمایش درآمده در برنامه انگیزه آنها در استفاده از کرم ضدآفتاب را افزایش داد.
در میان مشکلاتی که آفتاب روی پوست ایجاد می نماید، می توان به لکه هایی اشاره نمود که بیشتر در پوست های روشن شایع هستند.
در بیش از 90 درصد افراد بالای 60 سال و با پوست روشن، لکه های پوستی ایجاد می گردد که به سبب تابش نور آفتاب است.
منبع: خبرگزاری ایسنا