آشنایی با انواع وافل ساز؛ وافل ساز چطور کار می نماید؟

به گزارش مجله پریها، وافل به تنهایی صبحانه ای لذتبخش است که در سال های اخیر هواداران زیادی هم پیدا نموده. یکی از ویژگی های وافل تنوعش است و شما می توانید انواع وافل را از بلژیکی، نروژی، آمریکایی و حتی استیک وافل تهیه نموده و آن را به عنوان یک میان وعده، صبحانه یا حتی عصرانه میل کنید. یکی دیگر از دلایل محبوبیت این شیرینی خوشمزه تهیه آسان و مقرون به صرفه آن است که نسبت به کیک ها و شیرینی هایی که باید در فر پخته گردد و آماده سازی طولانی دارد، یک مزیت محسوب می گردد.

آشنایی با انواع وافل ساز؛ وافل ساز چطور کار می نماید؟

اهمیت انتخاب دستگاه وافل ساز

تهیه وافل به شیوه های متفاوتی انجام می گردد، از دستگاه های وافل ساز تا پخت آن در ماهیتابه که البته مورد اول ساده تر است و وافل تردتر و خوشمزه تری به شما می دهد. به همین منظور برای استفاده از دستگاه های وافل ساز بهتر است با آنها و کارکردشان بیشتر آشنا شویم.

دوام و کیفیت

یکی از مزایای استفاده از وافل ساز باکیفیت دوام و کیفیت وافلی است که به ما می دهد. این دستگاه باید وافل را به طور یکنواخت بپزد و هر وافلی که از آن بیرون می آید مثل قبلی باشد.

سرعت و ماندگاری

نکته مهمی که دستگاه وافل ساز باید داشته باشد سرعت تهیه آن است که شما بتوانید صبح، حین حاضرشدن برای کار، وافل خود را تهیه کنید و سریع صبحانه بخورید. علاوه بر این دوام وافلی که به شما می دهد اهمیت بالایی دارد. ایده آل ترین زمان مصرف وافل پس از پخت آن است، ولی ماندگاری آن دست کم تا چند ساعت پس از پخت هم می تواند نکته مهمی در انتخاب دستگاه باشد.

قابلیت شخصی سازی

گزینه شخصی سازی و انعطاف پذیری دستگاه به به اصطلاح بشقاب هایی است که به دستگاه وصل می کنید تا بتوانید شکل های متنوعی به وافل تان بدهید. با داشتن این بشقاب های متنوع می توانید وافل های بلژیکی، کلاسیک یا حتی با طرح هایی انتخاب خودتان درست کنید.

انواع وافل ساز براساس کارکرد

وافل ساز دستی یا روگازی: که شبیه ماهیتابه است با دو صفحه مشبک روبروی هم. مایه وافل را در آن می ریزیم و وافل به وسیله حرارت اجاق گاز پخته می گردد.

وافل ساز برقی: نمونه ای برای استفاده آسان تر که حرارت را به وسیله برق ایجاد نموده و وافل را می پزد. تفاوت دیگر این وافل ساز با نوع روگازی در قیمت گران تر آن است.

امکانات اضافه وافل سازها

دستگاه های وافل ساز امکانات متفاوتی دارند که ممکن است به عنوان گزینه اضافه در هر دستگاهی وجود داشته باشد. این امکانات به توضیح زیر هستند.

  1. وافل ساز با قابلیت کنترل دما: که با تنظیم حرارت دستگاه می توانید وافل نرم یا برشته داشته باشید.
  2. وافل ساز چندکاره: که با قالب های متنوع از امکانات این نوع وافل ساز است و می توانید با تعویض قالب ها علاوه بر وافل، پن کیک، ساندویچ و غیره تهیه کنید.
  3. وافل ساز با قابلیت چرخش: در این نوع وافل ساز با چرخاندن قالب این امکان به شما داده می گردد که به دو طرف وافل به یک مقدار حرارت برسانید.

چگونه از وافل ساز استفاده کنیم؟

وقتی زمان پخت وافل می گردد، همواره باید مقدار زیادی کره آب شده یا روغن به ترکیبات تان اضافه کنید تا چسبندگی را کاهش دهید. مطمئن شوید دستگاه را پیش از ریختن ترکیبات حسابی پیش گرم نموده اید. دستگاه را پیش از اینکه به برق بزنید و تنظیمات گرمایش موردنظرتان را به کار ببرید، روی سطحی صاف بگذارید. بعضی از دستگاه ها چراغ نشانگر دارند که به شما می گوید سطح آهنی آماده استفاده شده است.

برای جلوگیری از چسبندگی و ساده کردن تمیزکاری، حتماً سطح قالب فلزی را با روغن، کره آب شده یا اسپری روغن چرب کنید. ولی پیش از این کار مطمئن شوید وافل ساز شما سطح غیرچسبنده ای دارد یا نه.

پس از گذر از این مرحله، می توانید مایه کیک را روی قالب بریزید. اشکالی ندارد کمی از مایه بیرون بریزد، این فقط به این معناست که دفعه بعد مایه کمتری در قالب بریزید. پس از ریختن مایه درپوش را بگذارید و منتظر شوید وافل بپزد. طی فرایند پخت، بخار از بین قالب ها خارج می گردد ولی وقتی خروج بخار متوقف شد، می توانید آنالیز کنید که وافل آماده شده یا نه. حالا چگونه بفهمیم وافل آماده است؟ معمولاً زمان پخت وافل 5 دقیقه است ولی آنالیز زودتر از این زمان ممکن است باعث گردد وافل شما وا برود، پس شکیبا باشید و منتظر شوید تا چراغ نشانگر به شما بگوید وقت آنالیز وافل شده یا نه.

وافل را فقط با وسایل پلاستیکی یا سیلیکونی بردارید چراکه وسایل فلزی ممکن روی سطح قالب ها خش بیندازد.

چگونه قالب فلزی وافل ساز را تمیز کنیم؟

پیش از پاک کردن قالب های وافل ساز، ابتدا باید صبر کنیم کاملاً سرد شوند. برترین زمان پاک کردن دستگاه دقیقاً به محض سردشدن آن است. برای پاک کردن دستگاه یک دستمال حوله ای یا پارچه نمدار بردارید و قالب را پاک کنید. با برس نرمی خرده های وافل و با لیسک تکه های چسبیده مایه را پاک کنید. برای لکه های سمج، از روغن آشپزی بهره ببرید؛ کمی روغن روی لکه بریزید، چند دقیقه صبر کنید و سپس آن را با پارچه نرمی پاک کنید.

سیم ظرفشویی ممکن است به دستگاه آسیب بزند و بعضی از بخش ها هم دربرابر صابون آسیب پذیرند، بنابراین مطمئن شوید پیش از پاک کردن دستگاه دفترچه دستورالعمل آن را نگاه بیندازید. دستگاه هایی را که قالب اضافه دارند می توان برای تمیزشدن بهتر زیر آب شست ولی اگر دستگاه برقی دارید، به هیچ وجه سایر بخش ها را زیر آب نبرید.

مایه وافل را که بیرون دستگاه چسبیده، با دستمال نم داری پاک کنید و سپس پیش از اینکه آن را جمع کنید، مطمئن شوید کاملاً خشک شده. برای پاک کردن روغنی که روی قالب فلزی جمع شده، دور وسیله ای نوک تیز مثل مداد یا چوب ژاپنی، دستمال حوله ای بپیچید، کمی با سرکه مرطوبش کنید، سپس به جای مانده لکه ها و روغن ها را که اطراف شبکه های قالب جمع شده، پاک کنید.

یک نکته اضافه برای پخت وافل

اگر همچنان وافلی که درست می کنید کیفیت مدنظرتان را ندارد، سفیده هم زده تخم مرغ به مایه کیک تان اضافه کنید. این کار وافل را سبک می نماید و یاری می نماید حجم و وزن زیادی نگیرد. افزودن نشاسته ذرت هم از وافل دربرابر خیس شدگی محافظت می نماید، و اضافه کردن وانیل یا عصاره بادام عطر و رایحه آن را بیشتر می نماید.

نکات مهم در خرید وافل ساز

وقتی می خواهید یک وافل ساز خریداری کنید، عوامل مهمی همانند مقدار و وزن دستگاه، مقدار مصرف برق و ایمنی و امکانات ضدحرارتی آن را باید درنظر بگیرید. ولی این را باید درنظر بگیریم که وافل ساز وسیله ضروری ای نیست، بلکه یک وسیله جانبی برای آشپزخانه ماست که باعث زیباترشدن و ارتقای محیط آشپزخانه مان می گردد. این دستگاه روی پیشخان و کابینت جای زیادی نمی گیرد و حتی در یک کشو یا کابینت هم می توان آن را جا داد.

ولی پیش از خرید، چند نکته را باید درنظر گرفت. اگر فضای آشپزخانه شما کوچک است، یک مدل جمع وجور که غیر از وافل سازی، بتوان با آن ساندویچ و پن کیک و… هم درست کرد، بسیار مفید است. اگر فرزند کوچکی دارید، حتماً به این نکته توجه کنید که دستگاه تان قفل دستگیره داشته باشد تا کودک تان به قالب داغ آن دست نزند.

پخت

وافل سازها پر از گزینه های کاربردی ای هستند که تجربه آشپزی شما را شخصی سازی می نمایند. در بسیاری از مدل ها شما می توانید پخت وافل را کنترل نموده و با چرخاندن دستگیره مقدار گیر آن وافلی بین سبک و ترد تا قهوه ای داشته باشید. اگر معمولاً غذای تان را می سوزانید، می توانید دستگاهی را انتخاب کنید که وقتی وافل پخته شد، بوق بزند. حتی بعضی از دستگاه ها چراغی دارند که پیش گرم شدن قالب آن را نشان می دهد. مدل های نو وافل ساز ظرفی دارند که زیر آن جاسازی می گردد و که خمیرمایه پس از لبریزشدن حین پخت روی آن می ریزد و مقدار کثیفی را کاهش می دهد.

می توانید مایه براونی را در وافل سازتان بریزید و پس از آماده شدن روی آن را با بستنی تزیین کنید تا بچه ها هم تجربه خوشمزه تری داشته باشند. از مایه نان ذرت برای وافل خوش طعم ذرتی ای بهره ببرید که رویش با کره، پنیر یا سالسا پوشانده شده.

مقدار

برای خرید یک دستگاه وافل ساز باید حجم کاری را که از آن توقع دارید درنظر بگیرید. اگر خانواده ای چهارنفره هستید، به دستگاهی احتیاج دارید که بتواند چند وافل را همزمان برای شما آماده کند تا زمان کمتری را صرف پخت آن کنید.

شکل

وافل سازها می توانند گرد یا مربعی باشند. وافل های گرد انتخاب کلاسیکی هستند که از غذاخوری های محبوب تان تا جعبه های مقوایی در فریزر خانه، همه جا آنها را می بینید. وافل های گرد روی قالب هم بهتر جا می شوند. وافل های بلژیکی از همین نوع وافل ها هستند که بزرگ تر و ضخیم تر از وافل های گرد استانداردند و روی شان برای کره، سیروپ یا میوه حفره هایی وجود دارد.

برندهای معروف وافل ساز در ایران

در ایران به واسطه محبوبیت تازه وافل بین مردم و درنتیجه میل به پخت این دسر خوشمزه در خانه، وافل سازها توجهات را به خود جلب کره اند. از این رو، در ادامه به آنالیز ویژگی های بعضی از برندهای وافل ساز پرکاربرد در ایران می پردازید.

دسینی (Dessini)

وافل ساز دسینی در ایران به علت قیمت مناسب و کیفیت مطلوب، هواداران زیادی دارد. این دستگاه ها عموماً مجهز به صفحات نچسب هستند و به راحتی تمیز می شوند. طراحی ساده و عملکرد خوب دسینی در کنار مصرف برق بهینه، این برند وافل ساز را به یکی از پرفروش ترین ها در بازار ایران تبدیل نموده است.

کن وود (Kenwood)

کن وود برندی بریتانیایی است که در ایران نیز هواداران زیادی دارد. وافل سازهای کن وود معمولاً بدنه مقاومی دارند و دارای قابلیت کنترل دما هستند. کیفیت ساخت و دوام این دستگاه ها بسیار بالاست و برای کاربرانی که دنبال دستگاهی با کیفیت عالی و قابلیت های زیادی هستند، انتخاب مناسبی به شمار می آید.

تفال (Tefal)

تفال، یکی از برندهای مطرح فرانسوی در فراوری لوازم آشپزخانه است و وافل سازهای آن به علت کیفیت بالا و طراحی های مدرن، بسیار محبوبند. وافل سازهای تفال در ایران برای افرادی که دنبال دستگاه هایی با قابلیت های بیشتر و دوام بالا هستند، مورد استقبال قرار می گیرد.

فیلیپس (Philips)

فیلیپس نیز یکی از برندهای مشهور در بازار ایران است که وافل سازهای آن علاوه بر کیفیت بالا، به خاطر کاربری آسان شان شناخته می شوند. این دستگاه ها دارای طراحی شیک و قابلیت تنظیم دما هستند و اغلب مصرف برق کمی دارند.

بلک انددکر (Black+Decker)

بلک انددکر برند معروف آمریکایی است که وافل سازهایش به علت دوام بالا و عملکرد قوی شان استفاده زیادی دارند. این برند بیشتر در دسته لوازم خانگی میان رده و باکیفیت جا دارد و وافل سازهای آن با پوشش های نچسب و قابلیت های کنترل دما عرضه می شوند.

پارس خزر

پارس خزر یکی از برندهای داخلی شناخته شده در فراوری لوازم خانگی است. هرچند تمرکز این برند بیشتر روی محصولات دیگری همانند پنکه و آبمیوه گیری است، ولی وافل سازهای آن بین نمونه های ایرانی کیفیت قابل قبولی دارند.

گوسونیک (Gosonic)

برندی ترکیه ای است که محصولات آن به علت قیمت مناسب و کیفیت قابل قبول، در ایران هم محبوبیت زیادی پیدا نموده است. وافل سازهای گوسونیک اغلب با طراحی ساده و عملکرد مطلوب، گزینه ای مالی برای کاربران ایرانی هستند.

نتیجه گیری

وافل سازهای پرکاربرد در ایران بیشتر شامل برندهایی می شوند که ترکیبی از قیمت مناسب و کارایی خوب را ارائه می دهند. برندهایی مانند دسینی، کنوود، تفال، فیلیپس، مایر، فوما و بلک اند دکر به علت کیفیت ساخت خوب، در دسترس بودن و قیمت های متنوع از جمله وافل سازهای پرطرفدار در بازار ایران به شمار می آیند. وافل سازها می توانند خلاقیت بچه ها را فعال نمایند و آن ها را در پخت صبحانه همراه نمایند. بعلاوه یک وسیله خوب برای به اشتها آوردن بچه ها برای صبحانه است.

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 20 شهریور 1403 بروزرسانی: 20 شهریور 1403 گردآورنده: pariha.com شناسه مطلب: 4927

به "آشنایی با انواع وافل ساز؛ وافل ساز چطور کار می نماید؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشنایی با انواع وافل ساز؛ وافل ساز چطور کار می نماید؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید