در مالاکا مالزی چه جاذبه های گردشگری را ببینیم
به گزارش مجله پریها، مالاکا از جذابیت های قدیمی مالزی به شمار میرود که به تازگی توجه زیادی به آن شده است و برای صنعت توریسم حسابی سنگ تمام گذاشته اند این بندر جذاب با تاریخی از حضور پرتغالی ها و جذابیت های طبیعی و تفریحی فراوان حسابی برای گردشگران محبوب شده است، در ادامه با جاذبه های گردشگری مالاکا بیشتر اشنا خواهیم شد.
کشور مالزی در سال های اخیر گام های بزرگی در زمینه جذب توریست از سراسر دنیا برداشته است. در کشور ایران هم تور مالزی از جمله مقاصد گردشگری میان قیمت و محبوب به شمار می رود. این کشور علاوه بر ایجاد جذابیت های عمومی و تبلیغاتی که برای جذب گردشگر در جامعه جهانی و حتی رسانههای معتبر بین المللی می کند، دارای پتانسیل هایی است که این امر را در اولویت های مدیرانش قرار داده است.
یکی از مکان هایی که به جاذبه های گردشگری تور مالزی اضافه کرده است، منطقه ای به اسم مالاکاست که یکی از استان های استراتژیک این کشور هم محسوب می شود.
دلیل اهمیت این منطقه به خاطر نحوه قرار گرفتن آن در مسیر دریایی بین چین و هند است که از این نظر بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
این منطقه از دیرباز هم مورد مناقشه و توجه بوده است به شکلی که قرن های متمادی پرتغال و انگلیسی بر سر این جزیره استراتژیک مناقشه و حتی جنگ داشته اند. به همین دلیل این شهر که امروزه یکی از شهرهای مدرن مالزی است امروز یک مقصد توریسیتی بسیار محبوب است. البته این شهر دارای معماری و فرهنگ و سنت های مختلفی در زمینه غذا و سایر مسائل است. در این جا به بخشی از جاذبه های گردشگری مالاکا اشاره می کنیم.
یک کلیسای قرن هجدهمی در مالاکا
یک از جاذبه های مالاکا به یک کلیسای قرن هجدهمی بر می گردد که کریس Christ Church نام دارد. کلیسای کریس در قرن هجدهم به عنوان جایگزینی برای کلیسای کهنه و قدیمی پرتغالیها ایجاد شد و به عنوان یکی از ساختمانهای نمادین از دوره استعمار هلندی باقیمانده است.
این کلیسا به رنگ سفید طراحی و ساخته شده است. البته مدتی بعد یعنی در قرن 20 به رنگ قرمز درآمد. این رنگ که در دوره پرتغالیها به این کلیسا زده شد در واقع رنگی است که نماد استعمار پرتغال در کشورهای مختلف است. داخل کلیسا نیز تعدادی از سنگ قبرها نوشته شده به زبانهای هلندی، انگلیسی، پرتغالی و ارمنی منبتکاری شده است.
مرکز محله چینی ها در مالزی
در مالاکا خیابانی به اسم خیابان جونکر Jonker Street وجود دارد که مهم ترین مرکز تجمع چینی هاست. این مکان به عنوان خانهای برای بیشتر خدمتکاران اشراف هلندی در زمان استعمار هلندیها به کار میرفت. بعد از خروج هلندیها، این مکان به محل سکونت خود اشراف زادگان در آمد. بسیاری از خانههای بزرگ قرن هفدهم به همراه تعداد زیادی از مغازهها، رستورانها و سایر امکانات رفاهی در آن باقی مانده است.
نکته جالب این است که این خیابان برای این که کاملا به یک بازار دستفروشان تبدیل شود هر شنبه و هر جمعه وحتی روزهای یک شنبه کاملا قرق می شود.
کلیسایی که یادگار یسوعیون اس در مالاکا
یکی دیگر از جاذبه های گردشگری منطقه مالاکا در مالزی کلیسای سنت پل St.Paul`s Church است که توسط یک کاپیتان پرتغالی در سال 1521 به عنوان یک کلیسای ساده ساخته شد. سنت فرانسیس خاویر، یکی از بنیانگذاران فرقه یسوعیون، از این کلیسا به عنوان یک پایگاه برای سفر تبلیغی خود به چین و ژاپن استفاده میکرد. در یکی از این سفرها، خاویر بیمار شد و در نهایت در سال 1552 در چین درگذشت.
بعد از این این کاپیتان پرتغالی درمی گذرد، جسدش قبل از این که به گوا منتقل شود برای مدتی در این مکان نگهداری می شود
بدن او قبل از انتقال به گوا در این مکان نگهداری شد. بازدیدکنندگان میتوانند از مقبره باستانی او که در داخل کلیسا قرار دارد، دیدن کنند.
موزه ای با ترکیب فرهنگ چین و غرب در مالاکا
در موزه میراث بابا نیونیا Baba Nyonya Heritage Museum پرد هایی نصب شده است که نشان دهنده ترکیبی از فرهنگ چینی و غربی در مالایی است. موزه ای که در باره آن صحبت می کنیم به وسیله خانمی به اسم کیم لی که از ساکنان طبقه چهارم این خانه است برای تجلیل ترکیب پیچیده و شگفت انگیز از فرهنگ چینی و مالایی گسترش و توسعه یافت. این موزه به عنوان موزه بابانیونا نیز شناخته شده است. در این موزه ویژگیهای تعدادی از صنایع دستی و صنعت دست، از جمله قطعات نجاری، ظروف سفالی و مبلمان دیده میشود. پردههای بزرگ و نقشدار بر روی دیوارها نصب شده و نشاندهنده ترکیبی از فرهنگ چینی و غربی در دنیای مالایی است.
برجی که گذشته امروز مالاکا در آن نمایان است
برج تامینگ ساری Menara Taming Sari چشم انداز کلی از تاریخ گذشته و تغییرات امروزی در مالاکا را به نمایش گذاشته است. این برج گردان یادآور سوزن فضایی space needle در سیاتل است و هدف ساخته شدن این بنا برای اهداف یک سانی صورت گرفته است.
این برج در واقع نشان دهنده تاریخ گذشته این شهر و همین طور نشان دهنده تغییراتی است که امروز در عصر جدید در این شهر روی داده است. بلندی این برج ژیروسکوپی به 110 متر می رسد و گنجایش آن به شکلی است که می تواند همزمان 80 نفر را در خود جای دهد.
یک سری فعالیت های مختلف مانند اسب سواری و سوار شدن بر ماشین های الکتریکی نیز در پایه این برج صورت می گیرد که هنگام خرید بلیت این برج همه این تفریحات و تجربه های گردشگری در درون آن لحاظ شده است.
ستادسویس Stadthuys در مالاکا
این سالن هلندی قدیمی مانند بیستر باقی ماندههای هلند در شهر مالاکا، به رنگ قرمز رنگ آمیزی شده است. این سالن در زمان استعمار هلندیها، محل استقرار فرمانداران و افسران هلندی بود ولی در زمان استعمار انگلیسیها به یک مدرسه انگلیسی زبان رایگان تبدیل شد. امروزه از این بنا به عنوان یک موزه تاریخ و فرهنگ شناسی استفاده میشود و افراد بسیاری معتقدند این سالن یکی از موزههای برتر در منطقه است. همچنین در این موزه لباسهای سنتی و مصنوعاتی به نمایش گذاشته شده است که بیانگر دورههای تاریخی مختلف در مالاکاست.
مسجد سلت مالاکا
مسجد سلت مالاکا مسجد تنگه مالاکا ، در اوایل قرن بیستم با ترکیبی از سبک معماری آسیای شرقی و مالایی ساخته شد. زمانی که سطح آب بالاست، این مسجد به گونهای در جزایر مصنوعی مالاکا ساختهشده که شناور دیده میشود. در سبک سنتی اهالی مورو، بیرون مسجدها بهصورت سفید با سایهای از رنگهای مختلف است. در این مورد گذرگاههای سرپوشیده شیشهای رنگ زرد و سبز یکی از اصلیترین نکاتی است که این مسجد را متمایز می کند. ساختمان این بنا در شب زیبایی خاصی دارد. مسجدها محلی عمومی برای عبادت پرشور خداوند به شمار میآیند، اما میتوان از این بناها بازدید کرد.
فاموسا در مالاکا
بقایای این قلعه پرتغالی در میان نهادهای اروپایی قدیمیترین باقی مانده در تمام آسیا میباشد. این قلعه در اوایل سال 1500 برای محافظت از سرزمینهای تازه فتح شده و یا جلوگیری از هجوم سایر کشورهای اروپایی بر روی تپه ساحلی ساخته شد. سازندگان این بنا بر این امید بودند که بتوانند یک بندر پرتغال دوست دیگر در طول مسیر Spice بسازند تا تجارت کشتیهای بازرگانی بین آسیا و اروپا تسهیل گردد. این قلعه بعدها بهدست هلندیها افتاد و سپس برای جلوگیری از فتح شدن آن توسط ناپلئون فرانسه به انگلیس سپرده شد. انگلیس از این واهمه داشت که اگر فرانسه و یا سایر کشورها بتوانند آن را فتح کنند، قدرت زیادی بدست آورند. بنابراین ترجیح داد بهجای محافظت، آن را تخریب کند. به درخواست آقای رافلز،بنیانگذار سنگاپور، تنها دروازه کوچکی از آن حفظ شد.