تاثیر دعواهای زن و شوهری در تقویت پیوند زناشویی

به گزارش مجله پریها، زندگی مشترک بدون هیچ اختلاف نظری احتمالا شور و حرارت عاشقانه نیز نخواهد داشت و برعکس، روبرو شدن با مسائل موجب تقویت پیوند زناشویی می گردد.

تاثیر دعواهای زن و شوهری در تقویت پیوند زناشویی

حتما شنیده اید که می گویند دعوا نمک زندگی است، این ضرب المثل چقدر درست است؟ به عبارت دیگر آیا اختلاف نظر و دعوای زناشویی یا سختی ها و مسائلی که در زندگی مشترک وجود دارد، می تواند اثر مثبتی در رابطه زن و شوهر داشته باشد و موجب تقویت پیوند زناشویی و رابطه آنان گردد؟ اگر زن و شوهر به هیچ عنوان با هم دعوا ننمایند، این ممکن است به رابطه آنان صدمه بزند؟

زندگی مشترک بدون دعوا و اختلاف نظر به چه معناست؟

صرف نظر از اینکه زن و شوهر چقدر با هم تفاهم دارند، همچنان دو شخصیت متمایز هستند. نمی گردد بر سر همه چیز اتفاق نظر داشته باشند. اختلاف نظر بر سر بسیاری از مسایل به طور کل اجتناب ناپذیر است، مگر اینکه زن و مرد خیلی ترسو باشند و آهسته بروند و آهسته بیایند که گربه شاخشان نزند. زن و شوهری که بر سر همه چیز اتفاق نظر دارند محتاطانه عشق می ورزند. عشق محتاطانه با عشق واقعی بسیار تفاوت دارد. در عشق محتاطانه زن یا مرد یا هر دو چنان از درگیری و برخورد می ترسند که به هر قیمتی شده از اختلاف نظر و دعوا پرهیز می نمایند. در نتیجه ازدواجشان یکنواخت، عادی و کسل نماینده خواهد شد.

وقتی شما احساسات و عواطف ناخوشایند خود نظیر خشم، رنجش و غم و اندوه را سرکوب می کنید، به موازات آن ارتباط خود با عشق و شور و حال را نیز از دست می دهید. شما همسرتان را دوست دارد اما احساس نمی کنید عاشق او هستید. با این مهربانی بیش از حد عشق و حرارت ازدواجتان را کشته اید. شاید موضوعاتی که بر سر آن اختلاف نظر دارید مهم و اساسی نباشند، اما این تصمیم که این اختلاف را نادیده بگیرید، به خودی خود مسئله ای عظیم است. چرا که با کرخت کردن خود نسبت به دردهایتان توانایی احساس شادی و خوشبختی را نیز از دست خواهید داد.

علت گریز از اختلاف نظر در زندگی زناشویی

احتمالا زن یا شوهر یا هر دو در کودکی تصمیماتی ناخود آگاهانه (که بسیار نابجا هم هست) برای ابراز نکردن احساسات ناخوشایند خود گرفته اند. و هنگامی که نامزد یا همسرش کاری می نماید که خوشایند او نیست و به طرزی ناخودآگاهانه و بی آنکه خودش متوجه گردد ناراحت می گردد، اما بی درنگ چنان خشم و ناراحتی خود را سرکوب می نماید که هرگز متوجه آن نمی گردد. هنگامی که این الگوی سرکوب بارها و بارها اتفاق بیفتد، احساس خواهند کرد ازدواجشان سرزنده نیست و از شور و حرارت و صداقت و هرگونه پیوند عاطفی میان زن و شوهر تهی است.

چه باید کرد؟

متعهد شوید رابطه و ازدواجتان را بر اساس صداقت و بیان کردن تمامی حقیقت درباره احساساتتان پایه گذاری کنید. مطالعه کنید، مشاوره بگیرید، در کلاس ها و گردهمایی های رشد شخصی و پیروزیت در ازدواج شرکت کنید و تا آنجا که در توان دارید درباره سازوکار روابط صمیمی بیاموزید. به ازدواجتان اعتماد داشته باشید، که نه تنها قادر خواهید بود از اختلاف نظرها جان سالم به در ببرد بلکه هربار که درگیری و مسئله ای را به فرصتی برای آموختن تبدیل می کنید، رشد می نماید و قوی تر می گردد و شما را به عشق و صمیمیت بیشتر رهنمون خواهد نمود.

رابطه و زندگی مشترک با فراز و نشیب زیاد

اشتباهی که خیلی ها مرتکب می شوند این است که خیال می نمایند رابطه و ازدواج خوب آن است که در تمامی اوقات و در تمامی شرایط و احوال به شما احساس خوبی بدهد. به همین دلیل، تا اوضاع بد می گردد خیال می نمایند رابطه و ازدواجشان غلط بوده است. این در حالی است که اغلب هنگام بروز مصائب و دشواری هاست که شما به لحاظ شخصیتی رشد می کنید و بهترین اتفاقات زندگیتان در همین مواقع سختی رخ می دهد. چرا که همین سختی ها شما را مجبور می نمایند با خود واقعی تان رو به رو شوید و الگوهای ارتباطی میان خود و نامزد / همسرتان را تغییر دهید؛ و هنگامی که پیروز می شوید و این الگوهای رفتاری را تغییر دهید رابطه تان به مراتب مستحکم تر و با ثبات تر از قبل خواهد شد.

چنانچه زن و شوهری در ازدواج خود به کار و کوشش جهت بهبود و ارتقای روابطشان احتیاج نداشته باشند، یا مرده اند یا در حال انکار به سر می برند. ایجاد رابطه ای خودآگاهانه و شکوفا مستلزم آگاهی و کار و کوشش سخت است. چنین رابطه ای مدام شما را مجبور می نماید بر ترس های خود چیره شوید. ترس هایی که بر زندگیتان سایه انداخته و باعث می گردد در مقابل نامزد / همسرتان آسیب پذیر باشید. کنار زدن این گونه ترس ها به معنای آن است که خود واقعی تان را فاش سازید و خودخواهی را کنار بگذارید، بخشنده باشید و در عین وجود خشم، دوست بدارید و عشق بورزید. گرم و مهربان باشید و یکدیگر را سرزنش نکنید.

به عبارت دیگر، چنین رابطه ای که به راستی عمیق، صادقانه و متعهدانه باشد به طرزی مستمر و مداوم با تمامی بخش های منفی وجودتان در تعارض و رویارویی قرار خواهد گرفت و مجبورتان خواهد نمود فراتر از محدودیت هایتان قدم بردارید و بتوانید بر خودخواهی خویش چیره شوید. هیچ یک از این کارها ساده و آسان نیست و بدون اینکه شما را موظف نکند و به زحمت نیندازد، میسر نخواهد بود.

ممکن است احساس کنید همه چیز خراب شده، اما واقعیت آن است که رابطه و ازدواج شما رو به اصلاح، ترقی و بهبود است. هنگام بروز همین مسائل و سختی هاست که باید دیدی واقع بینانه تر نسبت به رابطه و ازدواج خود داشته باشید و به غلط، سختی ها را به بدبختی تعبیر نکنید. باید این سختی ها را فرصت هایی جهت رشد و تغییر بینگارید البته به شرطی که فردی مناسب را برای خود انتخاب نموده باشید.

نکاتی که به شما یاری می نماید از مسائل بهره بگیرید

بسیار مهم است که هم زن و هم شوهر، هر دو مایل باشند برای تداوم ازدواج خود زحمت بکشند. بسیار ضروریست که درک و تصویر ذهنی مشترکی از آینده و اهداف رابطه و ازدواج خود داشته باشند تا هنگامی که مسائل ظاهر شد فراموش ننمایند برای چه با هم هستند. به خاطر داشتن موارد مهم زیر برای تمامی زوج هایی که دوست دارند از سختی ها و مسائل استفاده نمایند و به آنها به دید فرصت هایی جهت رشد بنگرند، مفید خواهد بود:

  • ما بدین منظور در زندگی سر راه هم قرار گرفته ایم که به رشد و تعالی یکدیگر یاری کنیم و آموزگار یکدیگر باشیم.
  • رابطه و ازدواج ما موهبت و هدیه ای گرانبهاست که تمامی آنچه را باید در جهت خودآگاهی و انسانیت هر چه بیشتر بیاموزیم، به ما خواهد آموخت.
  • چالش ها، سختی ها و دشواری هایی که در رابطه و ازدواج خود با آنها روبرو می شویم، همیشه مفیدترین و روشنگرترین درس های زندگی ما خواهد بود.

منبع: از باربارا بپرسید

منبع: setare.com
انتشار: 11 آذر 1399 بروزرسانی: 27 آذر 1400 گردآورنده: pariha.com شناسه مطلب: 3781

به "تاثیر دعواهای زن و شوهری در تقویت پیوند زناشویی" امتیاز دهید

1 کاربر به "تاثیر دعواهای زن و شوهری در تقویت پیوند زناشویی" امتیاز داده است | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تاثیر دعواهای زن و شوهری در تقویت پیوند زناشویی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید