اولین عکس متحرک دنیا چطور به وجود آمد؟

به گزارش مجله پریها، اسب ها در طول تاریخ در آثار هنری زیادی ظاهر شده اند. آن ها را در نقاشی های غار های ماقبل تاریخ، در معابد و مقبره های مصر و یونان باستان و به شکل مجسمه در دوران کلاسیک می بینیم. این تصاویر دانش بالای آناتومی اسب را نشان می دهد. جورج استابس، نقاش انگلیسی قرن هجدهم، با کالبدشکافی جسد اسب به این دانش بیشتر یاری کرد. نقاشی های آناتومیک استابس به هنرمندان بعدی هم یاری زیادی کرد.

اولین عکس متحرک دنیا چطور به وجود آمد؟

هنر نقاشی از اسب در قرن نوزدهم به اوج خود رسید، زمانی که مسابقات سوارکاری ورزش محبوب مردم بودند. در کوشش برای نقاشی کردن صحنه های مسابقه بود که بسیاری از هنرمندان متوجه شدند به اندازه کافی اسب ها را نمی شناسند، به خصوص نحوه حرکتشان هنگام چهارنعل رفتن را.

اسب ها آنقدر سریع می دوند که چشم انسان نمی تواند حرکت پا هایشان را تفکیک کند؛ بنابراین آثارحدسی زیادی وارد دنیای نقاشی از اسب شدند. برای نقاشی اسب در حال دویدن معمولا پا های جلوی را رو به جلو و پا های عقب را رو به عقب می کشیدند و هر چهار پا بالاتر از زمین بودند، حالتی که از نظر فیزیکی غیرممکن است. تصویرگران و نقاشان احتمالا با دیدن سگ ها به این نتیجه رسیده بودند و فکر می کردند اسب ها هم به این شکل می دوند.

اواخر قرن نوزدهم اتفاقی افتاد که نقاشی هنرمندان از اسب را تغییر داد. در سال 1872 کارخانه دار آمریکایی لیلند استنفورد، بنیانگذار دانشگاه استنفورد، عکاس آمریکایی-انگلیسی، ادوارد مایبریج را استخدام کرد تا از اسب مورد علاقه اش حین دویدن عکاسی کند. در آن روزها، عکاسی فرآیند آهسته ای بود، بنابراین سوژه باید چند ثانیه بی حرکت می نشست. هرچیزی که حرکت می کرد باعث تار شدن عکس می شد.

مایبریج ابتدا فکر می کرد که دریافت عکس خوب از اسب در حال حرکت غیرممکن است، اما بعد از چند آزمایش با تجهیزات و موادشیمیایی مختلف، توانست به نتیجه رضایت بخشی برسد. به دلایلی او مجبور شد آزمایش ها را دو سال به تعویق بیندازید.

مایبریج کار برای استنفورد را از سال 1876 از سر گرفت و پیوسته پیشرفت می کرد. او بعد از مدت کوتاهی توانست از حادثه ای در مسابقه اسب دوانی عکس بگیرد به شکلی که هر چهار پای حیوان روی هوا بودند. استنفورد مجذوب این عکس شد و او را قانع کرد که از چند دوربین استفاده کند تا بتواند دنباله ای فراوری کند که حرکت یورتمه رفتن اسب را به صورت کامل نمایش دهد. او این بار از مایبریج خواست تا از اسب دیگرش سالی گاردنر عکاسی کند.

مایبریج برای ثبت حرکت اسب، باید چند عکس در مدت کوتاه می گرفت که هیچ یک بیش از چند هزارم ثانیه طول نکشد. برای دستیابی به این غیرممکن، مایبریج از 12 دوربین بسیار پیشرفته استفاده کرد که خودش طراحی نموده بود و آن ها را به موازات راستا حرکت اسب چید. شاتر هر دوربین توسط سیم هایی کنترل می شد که در راستا حرکت اسب قرار داشتند و با پا گذاشتن اسب رها می شدند، بنابراین همان طور که اسب حرکت می کرد صدای شاتر ها یکی پس از دیگری شنیده می شد.

نوارفیلم کوتاه مایبریج برای اولین بار جزئیات زودگذری را ثبت کرد که چشم نمی توانست در چنین سرعتی ببیند، مثل موقعیت پا ها و زاویه دم. همچنین پاسخ سوال داغ آن روز ها را داد، آیا لحظه ای در دویدن اسب هست که هر چهار پا همزمان بالاتر از زمین باشند؟ اثر مایبریج ثابت کرد که این لحظه وجود دارد، اما نه مثل تصویرسازی های آن موقع. وقتی اسب کاملا بالاتر از زمین است، پاهایش زیر بدنش جمع می شوند و رو به جلو و عقب نیستند.

همچنین مایبریج یک کلیپ متحرک کوتاه با استفاده از 12 تصویر ثابت تهیه کرد. این کلیپ متحرک حدود 2 ثانیه بود و اولین عکس متحرک دنیا محسوب می گردد.

کار بزرگ مایبریج در همه دنیا پیچید و افراد زیادی مایبریج را جادوگر عکاسی نامیدند. استنفورد وقتی دید مایبریج موردتوجه قرار گرفته، سعی کرد او را بی اعتبار کند و در کتاب خود از مایبریج صرفا به عنوان کارمندش یاد کرد. در نتیجه انجمن سلطنتی هنر بریتانیا، که پیشنهاد نموده بود بودجه بیشتری برای مطالعات عکاسی از حرکت حیوانات در اختیار مایبریج قرار دهد، از این کار صرف نظر کرد. مایبریج از استنفورد شکایت کرد که شهرتش را از بین برده،. اما دادگاه شکایتش را رد کرد.

مایبریج به دنبال جای دیگری برای یاری اقتصادی گشت و در نهایت از سوی دانشگاه پنسیلوانیا حمایت شد. مایبریج تحت نظارت دانشگاه ده ها هزار تصویر از انسان و حیوانات در حال حرکت و سایر فعالیت ها فراوری کرد. کار مایبریج به پیشرفت و تحول علم بیومکانیک و مکانیک ورزشی یاری کرد. بعضی از کتاب های او هنوز منتشر می شوند و به عنوان مرجع هنرمندان، انیماتور ها و دانشجویان حرکت انسان و حیوان استفاده می شوند.

 
منبع: برترین ها
انتشار: 17 تیر 1400 بروزرسانی: 27 آذر 1400 گردآورنده: pariha.com شناسه مطلب: 4253

به "اولین عکس متحرک دنیا چطور به وجود آمد؟" امتیاز دهید

1 کاربر به "اولین عکس متحرک دنیا چطور به وجود آمد؟" امتیاز داده است | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اولین عکس متحرک دنیا چطور به وجود آمد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید