علائم و راه های درمان سینوزیت

به گزارش مجله پریها، نایب رییس انجمن راینولوژی ایران علائم و راه های تشخیص و درمان سینوزیت را تشریح کرد.

علائم و راه های درمان سینوزیت

دکتر ابراهیم رزم پا در گفت وگو با خبرنگاران، درباره بیماری سینوزیت گفت: سینوس ها حفره های بسته ای هستند که یک روزنه (مجرا) کوچک به سوی بینی دارند. 10 هزار لیتر هوایی که روزانه استنشاق می کنیم، ابتدا توسط بینی قبل از این که وارد این مجراها شوند، تصفیه، گرم و مرطوب می شوند. هنگامی که مخاط بینی احتقان پیدا می نماید هوا دیگر داخل سینوس ها نمی گردد، بنابراین آن ها محل مناسبی برای رشد باکتری ها و عفونت های گوناگون می شوند. برخی از عوامل نیز بروز این حالت را تسهیل می نمایند.

علائم بروز سینوزیت

وی درباره علائم سینوزیت گفت: از علائم بارز سینوزیت، عطسه، چشمان اشک آلود، آب ریزش بینی و یا گرفتگی بینی است. برخی اوقات نشانه های بیماری ادامه پیدا می نمایند مثلا آبی که از بینی خارج می گردد، به رنگ زرد در می آید و یک ماده لزج بلغمی در قسمت عقب گلو پدیدار می گردد. گرفتگی و انسداد بینی بیشتر گردیده و دردی کم و بیش مبهم در ناحیه پیشانی یا صورت در قسمت سینوس های پیشانی و آرواره ای فکی احساس می گردد، یا بوها خیلی کم و یا اصلا احساس نمی شوند.

عوامل خطر ابتلا به سینوزیت

این متخصص گوش و حلق و بینی درباره عوامل خطر ابتلا به سینوزیت گفت: یکی از عواملی که موجب بروز سنوزیت می گردد، زکامی است که خوب مداوا نگردیده است. پنج تا 10 درصد از زکام هایی که در درمان آن ها بی توجهی گردیده، به صورت سینوزیت در می آیند. اگر شما مستعد ابتلا به این نوع عفونت هستید، زکام خود را قبل از این که سینوس هایتان درگیر شوند، درمان کنید (به وسیله قطره های ضدعفونی نماینده، داروهای استنشاقی و...).

وی اضافه نمود: یکی دیگر از عوامل ابتلا به سینوزیت، عامل محیطی است. سرما، اتمسفر مرطوب یا خیلی خشک (فضای بسیار گرم، هوای راکد اتاق و...) تغییرات اقلیمی شدید، آلودگی هوا و... عواملی هستند که اهمیت شان با توجه به حساسیت هر شخص تغییر می نماید.

رزم پا با بیان اینکه آلرژی به تمام مواد حساسیت زا مانند پشم گربه، حشرات و... نیز می تواند در بروز سینوزیت مؤثر باشد، گفت: عفونت دندان نیز از عواملی است که در بروز سینوزیت تاثیرگذار است؛ چراکه دندان های آسیا و پیشین فک بالایی نزدیک به سینوس های فکی آرواره ای هستند. در این زمینه دو حالت وجود دارد؛ یا دندان عفونت دارد یا قسمتی از پر کردگی دندان وارد یکی از مجاری سینوسی آرواره ای گردیده است. در صورت احتمال چنین پیشامدی حتما با دندانپزشک مشورت گردد. با این حال حتی با مداخله دکتر ممکن است سینوسی که منشا آن عفونت دندانی است، باز هم تداوم پیدا کند. همچنین بروز سینوزیت می تواند مادرزادی (انحراف تیغه بینی، مجراهای سینوسی بسیار تنگ، پولیپ بینی) باشد و یا بر اثر سانحه اتفاق افتد.

راه های تشخیصی سینوزیت

وی درباره راه های تشخیصی سینوزیت گفت: مهم ترین فاکتور برای تشخیص سینوزیت معاینه و توضیح حال بیمار است، اما برای تشخیص نوع سینوزیت و قطعیت آن از روش های تشخیصی مانند سی تی اسکن استفاده می گردد. روش آندوسکوپی تشخیصی نیز زمانی انجام می گردد که سینوزیت فرد درمان نگردد و کاندیدای جراحی باشد.

راه های درمانی سینوزیت

رزم پا درباره راه های درمانی سینوزیت نیز گفت: برای درمان و مداوای سینوزیت شدید باید در ابتدا علت بروز سینوزیت تعیین گردد و زمانی که علت تعیین شد، راه درمانی برای بیمار تجویز می گردد. برای مثال زمانی که علت آلرژی باشد، باید از آنتی هیستامین، بخور و سرم شست وشو استفاده نموده و عوامل آلرژی زا را حذف کنیم.

وی اضافه نمود: بهترین روش درمان سینوزیت، درمان طبی است. درمان طبی نیز به نوع سینوزیت بستگی دارد که حاد باشد یا مزمن. اگر سینوزیت حاد باشد برای درمان، آنتی بیوتیک، داروهای ضداحتقان و مصرف زیاد مایعات تجویز می گردد. در درمان سینوزیت نکته مهم این است که مصرف دارو در طول دوره درمان مهم است و باید دو تا سه هفته مصرف دراوها و آنتی بیوتیک ها ادامه داشته باشد.

رزم پا با بیان اینکه در مواردی که سینوزیت با روش طبی و دارویی درمان نمی گردد، از روش جراحی استفاده می گردد، گفت: روش جراحی برای گروهی که به طور مادرزادی سینوزیت دارند، مناسب تر است. البته بعد از درمان جراحی نیز درمان دارویی برای فرد تجویز می گردد. مناسب ترین روش جراحی در حال حاضر روش آندوسکوپی است. در این روش به طور دقیق سینوس ها جراحی و درمان می شوند.

وی ادامه داد: بیمارانی که کاندیدای جراحی هستند، ابتدا با روش آندوسکوپی تشخیصی، آزمایش می شوند. بعد از اینکه روش جراحی برای آن ها تشخیص داده شد، از روش آندوسکوپی جراحی برای درمان آن ها استفاده می گردد. آندوسکوپی تشخیصی بدون درد و بی هوشی و با بی حسی موضعی انجام می گردد؛ در حالی که آندوسکوپی جراحی با بی هوشی و در اتاق عمل انجام می گردد.

رزم پا در خاتمه در توصیه به افرادی که سینوزیت دارند، گفت: افرادی که سینوزیت دارند نباید در معرض تغییرات آب وهوایی باشند. همچنین در معرض باد مستقیم قرار نگیرند. توصیه دیگر ما این است که مایعات بیشتر مصرف نمایند.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 16 آبان 1397 بروزرسانی: 27 آذر 1400 گردآورنده: pariha.com شناسه مطلب: 821

به "علائم و راه های درمان سینوزیت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "علائم و راه های درمان سینوزیت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید