طرز تهیه سالاد آذری
به گزارش مجله پریها، در ادامه با نوعی سالاد که به سالاد آذری معروف گردیده است آشنا خواهیم شد که بسیار مفید نیز میباشد.
مواد اولیه سالاد آذری
- زمان آماده سازی: 60 دقیقه
- زمان پختن: 45 دقیقه
- ملیت: غذای ایرانی
- مناسب برای 5 نفر
- 3 عدد: سیب زمینی
- 1 عدد: چغندر
- به میزان لازم: شوید
- به میزان لازم: جعفری
- 2 عدد: پیازچه
- 1 پیمانه: سس مایونز
- به میزان لازم: آبلیمو
- به میزان لازم: روغن زیتون
- 5 عدد: هویج
طرز تهیه سالاد آذری
- لبو ها را بگذارید به مدت تقریبا مدت 120 دقیقه خوب بپزد و بعد از پخته شدن لبو ها آن ها را رنده کنید.همچنین سیب زمینی ها را نیز به مدت 45 دقیقه بسته به اندازه سیب زیمینیتان بگذارید بپزد و بعد از پخت رنده گردد.هویج را نیز بگذارید بپزد و بعد از پخت رنده گردد.
- در ظرفی جدا سس مایونز،شوید، جعفری،پیار چه خرد گردیده،آبلیمو، روغن زیتون را با هم مخلوط کنید.
- ته ظرف پیرکسی را سلفون بکشید.و لبوهای رنده گردیده را در ظرف بریزید.سپس سسی که در مرحله دو درست کردین را یک لایه روی لبو ها بریزید، سپس یک لایه سیب زمینی روی آن بریزید و مجددا از سس درست نموده روی سیب زمینی بریزید.لایه سوم هویج های رنده گردیده را میریزیم و لایه اخر را باز سیب زمینی رنده گردیده.
- سالاد را در یخچال بگذارید تا کمی خودش را بگیرد بد از اینکه سالاد خودش را گرفت و کمی سفت تر و مزه دار شد ظرف را برگردانید و سلفون آن را در بیاورید رویش را با جعفری و سس تزیین کنید و سرو نمایید.
خواص سالاد آذری
میزان سس مایونز بالا در این سالاد برای افرادی که اضافه وزن دارند توصیه نمی گردد. شما می توانید میزان سس را با توجه به سلیقه خود کم و زیاد کنید. به دلیل وجود موادی مثل سیب زمینی، لبو و مایونز می توان گاهی از این سالاد به جای وعده اصلی استفاده کرد.لبو به دلیل داشتن فیبر که خاصیت کاهش چربی خون را دارد و همچنین اسیدفولیک، باید در سبد غذایی بیماران قلبی قرار گیرد. لبو دارای مقادیر فراوان آهن در کنار ویتامین ((ث)) و اسید فولیک است که از بروز کم خونی در افراد بویژه دختران جوان ممانعت می نماید.ماست از رشد باکتری ها در دستگاه گوارش جلوگیری می نماید.تخم مرغ منبع خوبی از پروتئین، ویتامین ها و املاح لازم است و می تواند به عنوان یک ماده غذایی مهم در برنامه غذایی افراد وجود داشته باشد. یک عدد تخم مرغ متوسط 76 کیلوکالری انرژی دارد.مصرف نکردن سیب زمینی در وعده های غذایی مختلف می تواند موجب بروز مشکلات عصبی و پرخاشگری گردد.سیب زمینی از گروه کربوهیدرات ها است که به گروه نشاسته نیز معروف است , ارزش غذایی و فیبر غذایی است. ویتامین های B سیب زمینی نقش مهمی در سلامت بدن به ویژه در مورد رشد مو و سلول های B گروه عصبی دارد. سیب زمینی به علت دارا بودن فیبر غذایی مناسب، در تنظیم عمل کرد دستگاه گوارش وجلوگیری از یبوست مفید است. و به این صورت که فیبر غذای موجود در سیب زمینی پس از ورود به دستگاه گوارش به شکل اسفنج درمی آید و آب را به خود جذب می نماید و به شکل مواد حجیم به عنوان محرک روده و تسویه روده عمل می نماید.
حذف سیب زمینی و یا به صورت کلی حذف گروه کربوهیدراتها می تواند موجب بروز مشکلات عصبی , پرخاشگری , یبوست می گردد.سیب زمینی بدلیل داشتن مقدر ویتامین C ضد بیماری اسکوربیت است و کشورهائیکه از این گیاه استفاده می کردند هیچگاه مردم آنجا به این بیماری دچار نمی شدند.