خبری مهم درباره جزئیات طرح نظام رتبه بندی معلمان

به گزارش مجله پریها، خبرنگاران : رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی درباره جزئیات طرح نظام رتبه بندی معلمان توضیحاتی داد.

خبری مهم درباره جزئیات طرح نظام رتبه بندی معلمان

به گزارش به نقل از ایسنا، علیرضا منادی عصر امروز یکشنبه در نشست خبری در تشریح اقدامات صورت گرفته در کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس در طول یک سال اخیر اظهار کرد: یکی از هویت های مهم آذربایجان این است که این خطه در عرصه سیاست همیشه پیشتاز بوده اما اکنون از این عرصه عقب افتاده ایم و متاسفانه بعضی از مسئولین که هویت های تبریز و آذربایجان از جمله زبان مادری، ارک علیشاه، پروین اعتصامی، استاد شهریار، علامه های این دیار و ... را فراموش نموده اند، در شان آذربایجان نیستند.

وی با اشاره به ایجاد موزه مجلس در تبریز ادامه داد: متاسفانه مردم نمی دانند که برای اولین بار در ایران مجلس در تبریز تشکیل شد و درواقع تبریز مهد دموکراسی در ایران است و ما با هدف احیای خانه تاریخی ابراهیم کلانتر در تبریز موزه مجلس را راه اندازی خواهیم کرد.

وی با اشاره به اینکه در بودجه سال 1400 بیشترین توجه به موضوع دانش و فناوری صورت گرفته است، اضافه نمود: برای وزارت علوم، آموزش و پرورش، علوم پزشکی و معاونت علمی و فناوری بیش از سال های گذشته اعتبار در نظر گرفته شده است و در حوزه فناوری هم برای دانشگاه های فنی و سازمان فنی و حرفه ای برای مهارت آموزی عمومی، مهارت آموزی زندانیان و سربازان و البته برای 13 دانشگاه معتبر کشور که دانشگاه هم جزواین دانشگاه ها است، مبلغی حدود 527 میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است.

منادی در بخش دیگری ازسخنان خود به موضوع همسان سازی حقوق اعضای هیات علمی دانشگاه های وزارت علوم و وزارت بهداشت اشاره نمود و گفت: در مرحله دوم بازگشت لایحه بودجه به مجلس، مقدار این لایحه را به مقدار 4200 میلیارد تومان برای وزارت علوم افزایش دادیم که این امر مانع خروج بعضی از اساتید از کشور هم شد بطوریکه حقوق 85 هزار استاد دانشگاه، 6 تا 14 میلیون تومان افزایش داشته است.

وی بعلاوه در خصوص لایحه رتبه بندی معلمان هم اعلام نمود: بیش از 100 سال از شروع سبک نوین آموزش در ایران می گذرد اما در طول این سال ها تنها صندلی اساتید دانشگاه ها معین شده است و همچنان صندلی معلمان در سیستم آموزشی معین نیست و شکاف زیادی بین صندلی معلم و استاد وجود دارد.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی تاکید نمود: این لایحه که در ابتدا 11 بند داشت، مورد قبول مجلس قرار نگرفت و ما به منظور اعتلای کرامت معلمان و افزایش کیفیت آموزش در کشور، این لایحه را با حساسیت بیشتری در مجلس پیگیری کردیم.

وی ادامه داد: ابتدا قرار بود معلمان در گروه های 1 تا 5 تقسیم بندی شوند که ما پیشنهاد دادیم بجای عدد از عناوینی مانند عناوین اساتید دانشگاه استفاده گردد و بر این اساس مقرر شد تمامی معلمانی که استخدام هستند، در قالب آموزشیارمعلم، مربی معلم، استادیارمعلم، دانشیارمعلم و استادمعلم رتبه بندی شده و آیین نامه رتبه بندی و ارتقا هم به وسیله وزارت آموزش و پرورش تدوین گردد.

این نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی گفت: بر اساس مصوبه کمیسیون آموزش، معلمان تازه در بدو ورود به آموزش و پرورش، در صورت داشتن مدرک لیسانس، بعنوان آموزشیار معلم، مدرک فوق لیسانس، مربی معلم و مدرک دکترا، استادیار معلم رتبه بندی شوند.

وی ادامه داد: اکنون حدود 700 هزار معلم داریم که 503 هزار نفر در حال تدریس هستند و باید تا سرانجام سال 1400 صندلی و رتبه همه آنها معین شوند.

منادی یادآور گردد: مدت زمان ارتقاء رتبه معلمان (به شرط کسب امتیاز لازم) حداقل پنج سال و در منطقه ها مرزی، محروم و عشایر چهار سال است و نخبگان هم در این رتبه بندی درصورت انجام کاری شاخص و ملی می توانند در مدت سه سال رتبه خود را ورتقاء دهند.

وی با بیان اینکه در این طرح کمیسیون آموزش نباید حقوق ها بیش از 20 درصد بین دو رتبه، فاصله داشته داشته باشند، تاکید نمود: معلمان باید برای رسیدن به رتبه دانشیارمعلم حداقل 15 سال سابقه و برای رسیدن به رتبه استادمعلم 21 سال سابقه داشته باشند در حالیکه در لایحه ارائه شده دولت این مدت ها به ترتیب 20 و 26 سال بود.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: مجموع حقوق و مزایای رتبه های مندرج در لایحه رتبه بندی معلمان نباید کمتر از 80 درصد از حقوق اعضای هیات علمی رتبه متناظر در وزارت علوم با در نظر گرفتن استان و شهر محل خدمت باشد. یعنی استادیارمعلم باید 80 درصد حقوق استادیار دانشگاه را دریافت کند.

وی درخصوص رتبه بندی معلمان بازنشسته هم اعمال گفت: دولت مکلف است همه امتیازات قانون خدمات کشوری را در خصوص معلمان اعمال و در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش هم لزوم تمام وقت شدن معلمان را اجرایی کند و لذا حقوق معلمان بازنشسته نباید کمتر از 90 درصد معلمان همتراز شاغل باشد.

وی پیگیری و تصویب رتبه بندی معلمان را در تاریخ آموزش و پرورش ایران بسیار انقلابی دانست و خاطر نشان کرد: تا دو هفته آینده احتمالا این مصوبه کمیسیون آموزش در لایحه رتبه بندی در نوبت صحن قرار می گیرد.

منبع: اقتصادنیوز
انتشار: 13 مرداد 1400 بروزرسانی: 27 آذر 1400 گردآورنده: pariha.com شناسه مطلب: 4306

به "خبری مهم درباره جزئیات طرح نظام رتبه بندی معلمان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبری مهم درباره جزئیات طرح نظام رتبه بندی معلمان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید