آموزش مجازی، چالشی با تاثیرات مثبت

به گزارش مجله پریها، خبرنگاران/خراسان رضوی عضو پژوهشی جهاد دانشگاهی خراسان رضوی گفت: آموزش مجازی برای فضا و نیروی انسانی تهدیدی جدی اما مثبت است، تغییری است که در آموزش اتفاق می افتد.

آموزش مجازی، چالشی با تاثیرات مثبت

اگر علاقمند به دریافت بهترین خدمات تحصیل در کانادا هستید با ما همراه شوید، با مجری مستقیم ویزای تحصیلی کانادا، با دریافت مشاوره رایگان از مجربترین تیم مهاجرتی کانادا، بهترین مسیر را به سوی مدارو، کالج ها و دانشگاه های کانادا انتخاب کنید.

دکتر حمید مسعودی در گفت وگو با خبرنگاران در مورد تأثیر آموزش از راه دور اظهار کرد: آموزش مجازی هم فرصت و هم تهدید است. در واقع تهدید هم به خطاهایی برمی گردد که ما در گذشته انجام داده ایم و باید هزینه آن را پرداخت کنیم. شرایطی که اکنون به وجود آمده بیش از گذشته به ضرورت توجه به فناوری و آموزش از راه دور تاکید شده است؛ چراکه بیشترین آسیب یا تهدیدی که این ویروس دارد اجتماعات و در کنار هم قرار دریافت و تحرک افراد را کاهش داده تا افراد کمتر مورد خطر قرار گیرند.

وی افزود: از طرف دیگر نزدیک بودن افراد به یکدیگر و جمع شدن آنها در یک مکان مانع از آموزش های حضوری شده است در نتیجه با استفاده از تکنولوژی توانستیم به این فرایند و نیز آموزش یاری کنیم. اکنون با توجه به زیرساخت ها و کاستی هایی که وجود دارد، امکان انجام آموزش غیرحضوری موثر است و در جهان هم بدون توجه به موضوع بیماری ها شرایطی فراهم شد که در شرکت ها و موسسات مختلف این کار را انجام دهند، اما در کشور ما کمتر به آن توجه شد.

عضو پژوهشی جهاد دانشگاهی خراسان رضوی اضافه نمود: معتقد هستم که دریافت محتوای آموزشی یکی از ملاک هایی است که برای دانشجو مهم تلقی می گردد و اکنون با توجه به شرایطی که وجود دارد، به سمت آموزش مجازی حرکت کردیم. کیفیت آموزشی، کیفیت محتوای درسی، کاربردی بودن محتوای آموزشی و... مسائلی است که در نظام آموزشی ما وجود داشته و اکنون هم وجود دارد و ربطی به آموزش از راه دور ندارد و دانشجویان در گذشته هم از این قضیه ناراضی بودند و اکنون هم این گونه است.

وی اعلام کرد: آسیب دیگری که در سال های گذشته وجود داشت این بود که نظام آموزشی از کیفیت لازم برخوردار نیست و شرایط کرونا باعث شد که آموزش در فضای مجازی کیفیت متنوعی داشته باشد و اکنون فرصت خوبی است که اساتید آموزش های با کیفیت را به وسیله فناوری به دانشجویان انتقال دهند. طبیعتاً دانشجویانی که مشتاق تحصیل و آموزش باشند، به دنبال کیفیت و محتوای درس هستند؛ به عنوان مثال در درس فیزیک اساتید با روش های مختلف و براساس منابع گوناگون آموزش می دهند و دانشجویان مشتاق به درس باید به دنبال مدرسی باشند که کیفیت آموزشی بالاتری دارد.

مسعودی افزود: اغلب دانشجویان، آموزش مجازی را فرصت خوبی برای پاس کردن دروس خود می دانند که ممکن بود این فرصت در زمان برگزاری کلاس های حضوری وجود نداشته باشد. دروسی مانند ریاضی، فیزیک، شیمی و... احتیاج به تعامل بیشتری بین دانشجو و استاد است. همچنین دروس کاربردی تر مانند کشاورزی، آزمایشگاه و... مواردی هستند که به راحتی نمی توان به وسیله تکنولوژی به دانشجویان آموزش داد و حتما باید در محیطی قرار گیرند که می توان در یک زمان معین به صورت حضوری و با رعایت نکات بهداشتی آموزش ها را دریافت نمایند.

وی در مورد چالش هایی که برای انتقال محتوای آموزشی به وسیله فضای مجازی وجود دارد، اضافه نمود: آموزش مجازی احتیاجمند این است که ما گوشی هوشمند داشته باشیم و ممکن است که این شرایط برای همه افراد وجود نداشته باشد و این موضوع یکی از مهمترین موارد جدی است. به طور کلی مدرسان در هزاره اخیر باید با تکنولوژی و فضای مجازی آشنا و سواد رسانه ای داشته باشند و در این زمینه ضعف هایی وجود دارد. تا به امروز چنین مسئله ای وجود نداشته و کسی هم به دنبال آن نبود اما اکنون این فرصت به وجود آمده تا از فضای مجازی استفاده بهتری داشته باشیم.

مسعودی اظهار داشت: به نظر من اساتید بدون اینکه دوره خاصی را بگذرانند احتیاجمند این هستند که مهارت های لازم را یاد بگیرند اما اگر این موضوع به ضرورت تبدیل گردد، اساتید و مدرسان از تکنولوژی استفاده می نمایند و به تدریج هم یاد می گیرند. برای آموزش مجازی یک مدرس با توانمندی که در کلاس حضوری داشت، اکنون باید بتواند همه مواردی که برای آموزش ضروری است را فرا بگیرد و اگر نرم افزار دچار مشکل شد، بتواند آن را برطرف کند تا کلاس مجازی را راه اندازی کند.

وی عنوان نمود: از چند سال گذشته که اینترنت پرسرعت در جامعه ورود پیدا کرد، بسیاری از افراد همایش ها و کنفرانس های خود را به صورت مجازی برگزار کردند و مخاطبان با ورود به سایت همایش از برنامه های آن بهره مند می شدند و این امر هزینه های برگزاری همایش را به صفر نزدیک می کرد. وزارت آموزش و پرورش یکی از وزارتخانه هایی است که بیشترین بخش بودجه را صرف نیروی انسانی و فضاهای مختلف می نماید و به راحتی می تواند با آموزش مجازی چندین درصد این هزینه را کاهش دهد و آموزش غیرحضوری باعث کاهش این هزینه ها می گردد.

این عضو پژوهشی جهاد دانشگاهی خراسان رضوی توضیح داد: آموزش ها در چند سال اخیر بسیار سهل و راحت شده که روز به روز با توجه به یاری آموزشی و مطالب متنوعی که وجود دارد یاددریافت امری ساده شده است و در واقع موضوع زیادی وجود ندارد که بخواهیم یاد بگیریم و این امر باعث می گردد که به سمتی حرکت کنیم که خاص باشد. بیماری کرونا درس های زیادی به ما داد، خصوصا جامعه ما که وابسته به نفت و نیز تحریم است. افراد به مراتب می توانند در هر زمینه ای از این فرصت استفاده نمایند و هزینه های پیش رو را چندین درصد کاهش دهند.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 10 مرداد 1399 بروزرسانی: 27 آذر 1400 گردآورنده: pariha.com شناسه مطلب: 3476

به "آموزش مجازی، چالشی با تاثیرات مثبت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آموزش مجازی، چالشی با تاثیرات مثبت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید